- Ljudi se dijele na one koji bananu gule od vrha i one koji bananu gule od strane s peteljkom
- I oko toga što je praktičnije, bolje, "ispravno" spremni su se gotovo potući
- Možda bi bilo ispravno pitati... Majmune? Ako netko zna, oni znaju
Spremne smo kladiti se kako većina ljudi bananu guli od peteljke, vjerujući kako je to pravi način, ali ako peteljka kad ju presaviješ ne pukne odmah, rezultat je zgnječena banana. Drugi pak tabor tvrdi da je guliti treba od vrha. I najčešće to činimo tako da noktom (ili nožem, ako nam je pri ruci) "zarežemo" taj tvrdi vrh i bananu ogulimo.
Tko je u pravu? Možda bi trebalo pogledati kako to rade majmuni.
Ako se njih pita, zaboravi stranu s peteljkom. A i svi koji je gule od vrha, možda trebate malu korekciju? Dakle pravi, ispravan način otvaranja tog voća je od vrha i majmuni ovako gule svoje banane jer se ne pokušavaju boriti sa svojom hranom kao što to mi radimo. No prvo taj vrh stisnu da se kora raspukne
Budući da je ovaj koncept svjež, nov i pomalo zbunjujući, donosimo korak po korak vodič o pravilnom guljenju banane:
1. korak :
Zanemari peteljku (ma kako ti se čini logičnim tamo početi) i okreni bananu naopako.
2. korak:
Palcem i kažiprstom stisni vrh voća. To bi trebalo „rastvoriti“ koru bez ikakvog problema ili gnječenja.
3. korak:
Skini koru banane, a zatim zastani na trenutak kako bi se divila koliko je to bilo lako.
Ako si nesklona promjenama ili misliš da je prihvaćati savjete od majmuna upitno, nastavi guliti bananu onako kako si navikla, no možda spoznaš i prednosti nove metode (nema nagnječenih dijelova voća, ni komadić ne gubimo jer je ostao zalijepljen za koru). Jedan mali korak za čovjeka, jedan veliki skok za čovječanstvo.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.