Life&style

Gulimo li cijeli život banane na pogrešan način? Potražili smo savjet od majmuna...

  • Ljudi se dijele na one koji bananu gule od vrha i one koji bananu gule od strane s peteljkom
  • I oko toga što je praktičnije, bolje, "ispravno" spremni su se gotovo potući 
  • Možda bi bilo ispravno pitati... Majmune? Ako netko zna, oni znaju

Spremne smo kladiti se kako većina ljudi bananu guli od peteljke, vjerujući kako je to pravi način, ali ako peteljka kad ju presaviješ ne pukne odmah, rezultat je zgnječena banana. Drugi pak tabor tvrdi da je guliti treba od vrha. I najčešće to činimo tako da noktom (ili nožem, ako nam je pri ruci) "zarežemo"  taj tvrdi vrh i bananu ogulimo.

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style

Tko je u pravu? Možda bi trebalo pogledati kako to rade majmuni.

Ako se njih pita, zaboravi stranu s peteljkom. A i svi koji je gule od vrha, možda trebate malu korekciju? Dakle pravi, ispravan način otvaranja tog voća je od vrha i majmuni ovako gule svoje banane jer se ne pokušavaju boriti sa svojom hranom kao što to mi radimo. No prvo taj vrh stisnu da se kora raspukne

Budući da je ovaj koncept svjež, nov i pomalo zbunjujući, donosimo korak po korak vodič o pravilnom guljenju  banane:

1. korak :

Zanemari peteljku (ma kako ti se čini logičnim tamo početi) i okreni bananu naopako.

 | Autor: Spoon University/Alyssa Modos Spoon University/Alyssa Modos

Možda vas zanima Što je to banana-voda i zašto bi je trebala piti prije odlaska u krevet? Rubrika Life&style Life&style

2. korak:

Palcem i kažiprstom stisni vrh voća. To bi trebalo „rastvoriti“ koru bez ikakvog problema ili gnječenja.

 | Autor: Spoon University/Alyssa Modos Spoon University/Alyssa Modos

Možda vas zanima Znaš li što se događa kad pojedeš bananu sa smeđim točkicama? Rubrika Life&style Life&style

3. korak:

Skini koru banane, a zatim zastani na trenutak kako bi se divila koliko je to bilo lako. 

 | Autor: Spoon University/Alyssa Modos Spoon University/Alyssa Modos

Ako si nesklona promjenama ili misliš da je prihvaćati savjete od majmuna upitno, nastavi guliti bananu onako kako si navikla, no možda spoznaš i prednosti nove metode (nema nagnječenih dijelova voća, ni komadić ne gubimo jer je ostao zalijepljen za koru). Jedan mali korak za čovjeka, jedan veliki skok za čovječanstvo.

Photo: Unsplash/ Scott Webb

Komentari 0