Life&style

Godine su samo broj! Karijeru modela za kupaće kostime započela je u 56. godini, a sada krasi naslovnice

  • Može li se postati model za donje rublje u 57. godini života? Može ako pitate Amerikanku Kathy Jacobs
  • Upravo je ona postala najstariji model koji će krasiti izdanje prestižnog magazina Sports Illustrated Swimsuit
  • U kratkom vremenskom periodu Kathy je postala prava senzacija i borkinja protiv stereotipa vezanih uz starenje

Amerikanka Kathy Jacobs prošle se godine u dobi od 56 godina odlučila prijaviti na otvoreni poziv slavnog magazina Sports Illustrated koji je tražio modele za njihovo nadaleko poznato izdanje s kupaćim kostimima. Na audiciji je briljirala i postala prava senzacija.

Možda vas zanima Kako je lijepa! Andie MacDowell prihvatila je svoje sijede i ponosno ih pokazuje i na crvenom tepihu Rubrika Stars Stars

Najstariji i najniži model

"Ona je živi dokaz da si moramo prestati postavljati ograničenja i slaviti netradicionalne načine na koje možemo doći do svojih ciljeva i ostvariti ih. U kratkom roku postala je šampionka borbe protiva ageizma", otkrio je MJ Day, urednik Sports Illustrateda.

Upravo će Kathy biti jedan od odabranih modela koji će krasiti novo izdanje časopisa koje će tržište ugledati 19. srpnja. Zanimljivo, osim što je najstariji model, Kathy je sa 160 cm ujedno postala i najniži model koji je ikad angažiran za predstavljanje kolekcija kupaćih kostima od strane ovog časopisa.

Godine su samo broj

Ova 57-godišnjakinja je svesrdno prihvatila novu ulogu borkinje protiv ageizma, diskriminacije po starosnoj dobi koja se definira kao negativan stav prema osobama zbog njihove dobi.

"Iznimna je čast što mi je dana mogućnost da predstavljam dame moje dobne skupine. U našim godinama se ne moramo skrivati. Također, iskreno sam zahvalna što su me pustili da budem u istom časopisu s djevojkama koje su čak mlađe i od moje vlastite kćeri", otkrila je Kathy u razgovoru za Fox News dodavši: "Život ne prestaje kad dosegneš određenu dob. Zašto se toliko bojimo starenja?".

Istraživanje sugerira s koliko bi godina trebala prestati nositi bikini. Slažeš li se?

Starenje nije bauk

Ujedno je otkrila kako joj je ovaj angažman donio niz poruka podrške, a ujedno joj je pomogao da se i sama bolje osjeća u vlastitom tijelu. "Tako mi je puno mlađih djevojaka poslalo poruku i reklo: 'Puno vam hvala što ste to učinili, jer se više ne bojim ostarjeti. Znam da moj život neće završiti kad napustim 30, 40, 50 ili 60.'"

Dodala je i kako smatra da je gostovanje u ovakvom časopisu doista fantastična prilika. "Omogućuje ljudima mojih godina da se osjećaju lijepo, osjećaju seksi. To nam daje taj pečat odobravanja da 'nismo za baciti'", istaknula je u spomenutom intervjuu.

Kritičari im poručili "bakice obuci se!", no one ne odustaju od pokazivanja nagog tijela i u pedesetima

Možda vas zanima Zbilja, koliko ove žene imaju godina? Otkrile su čemu duguju svoj svježinu Rubrika Stars Stars

Nema pogrešnog načina starenja

Za Kathy ovaj izlet u modni svijet nije bio novost, budući da se manekenstvom bavila i u mladosti. Ipak, to ne znači da nije muku mučila sa samopouzdanjem i prihvaćanjem svoga tijela. Priznala je kako još uvijek postoje dani kada joj je teško voljeti njezino tijelo te se bori s negativnim emocijama. 

"Ne postoji pogrešan način starenja, ne postoji pravi način starenja. Ne postoji priručnik. Ako želiš žene omalovažavati zbog njihovih godina, onda znaj da si zapravo ti problem u cijeloj toj priči. Moramo manje osuđivati ​​jedni druge jer mislim da svatko ima svoju definiciju ljepote", napomenula je.

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0