Life&style

Gavottes Crêpes Dentelle: Poznati francuski keksići u obliku mini palačinki stigle su i u Hrvatsku

  • Poznati francuski keksići Crêpes Dentelle iza sebe imaju dugačku povijest, a danas su jedan od najprodavanijih keksića na svijetu
  • Zanimljivo je da je do njihova nastanka došlo sasvim slučajno!
  • Otkrivamo povijest slatkog francuskog specijaliteta te gdje se mogu nabaviti

Puno puta u povijesti se do genijalnih otkrića došlo sasvim slučajno ili greškom. Penicilin, vazelin, cornflakes - samo su neki od njih. Među njih možemo svrstati i jednu slasticu - francuski specijalitet koji se danas konzumira diljem svijeta, a nastao je sasvim slučajno, zapravo greškom. Radi se o Crêpes Dentelle Gavottes čija je nevjerojatna priča započela je davne 1920. godine, kada je Marie-Catherine Cornic ostavila jednu od svojih palačinki da se predugo kuha na štednjaku. Bilo joj je žao neuspjelu palačinku baciti pa ju je odlučila presaviti i smotati. Rezultat je bio čudesan, lagan i hrskav kolačić, danas diljem svijeta poznat kao Crêpes Dentelle Gavottes.

Crepes Dentelle je zapravo hrskava mini palačinka smotana osam puta, a dolazi u različitim okusima poput slane karamele s maslacem, ananasa i marakuje, a također ih se oblaže tamnom ili mliječnom čokoladom. Izvrsno slažu s vrućom čokoladom, ali i sladoledom! Jednostavna receptura smišljena je od strogo biranih sastojaka, a tajna Crepes Dentelle strogo je čuvan know-how.

Možda vas zanima Najslađa kraljica jeseni: Ovu neodoljivu pitu od jabuka i oraha ne odbija baš nitko Rubrika Life&style Life&style

O velikom uspjehu ovih keksića, koji savršeno pašu uz čaj ili kavu, dovoljno govori informacija da je Gavottes tvornica keksa osnovana 1920.godine, a danas prisutna u 50 zemlja širom svijeta te je ujedno 7. francuska grupa za izradu keksa. Danas u ovoj tvornici keksa radi preko 400 zaposlenih te proizvede 800 milijuna keksića godišnje koji se prodaju u 50 zemalja svijeta.

Dobra vijest je što Gavottes proizvodi stigli i u Hrvatsku, a mogu se kupiti na Bazzar webshop-u! U ponudi je šest proizvoda koji uključuju Gavottes Crêpe Dentelle Slani maslac i karamela, Gavottes Crêpe Dentelle Mliječna čokolada, Gavottes Crêpe Dentelle kolačići, Gavottes Čokoladni namaz od kakaa i komadića Crêpes Dentelle, Gavottes Kutija s mini hrskavim keksićima čistog maslaca i Gavottes Kutija s keksićima od mliječne čokolade. 

Brza i zdrava verzija čokoladnog kolača s kokosom sa samo četiri sastojka

Keksići dolaze u elegantnoj, lijepo ukrašenoj kutiji što ih čini savršenim poklonom u svim prilikama, a dobro je znati i da su svi proizvodi napravljeni bez GMO-a, bez palminog ulja, bez hidrogenih ulja, bez bojila i konzervansa, a sva jaja korištena u receptima su iz cage-free uzgoja, dok su brašno, maslac i šećer 100% proizvedeni lokalno, u Francuskoj.

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlični