Life&style

Fitness trener dijeli svoj genijalan trik za pripremanje hrskave slanine u mikrovalnoj za četiri minute

  • Matt Hampton je trener snage i kondicije iz Adelaidea u Južnoj Australiji
  • Pokazao je jednostavan način za spravljanje hrskave slanine u mikrovalnoj pećnici te podijelio u videozapisu TikTok
  • Slanina se obično peče na tavi ili na roštilju na jakoj vatri kako bi bila fino hrskava – a sada je možeš sama spraviti kod kuće za nekoliko minuta

Osobni trener koji kreira planove uravnotežene prehrane za stotine Australaca podijelio je genijalan trik za spravljanje hrskave slanine u mikrovalnoj pećnici. Matt Hampton je internetski trener fitnessa koji pomaže ljudima da skidaju kilograme, oblikuju tijelo te prilagode prehranu kako bi mogli uživati u zdravom načinu života uz uključene sitne užitke.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Trener iz Adelaidea objavio je TikTok-video koji prikazuje kako ispeći slaninu bez tave ili roštilja tako da je prekrio tanjur listom papirnatog ručnika, stavio na to četiri trake sirovog mesa pa ih prekrio drugim komadom papirnatog ručnika.

Možda vas zanima Tri sjajna recepta za kolače iz mikrovalne pećnice – gotovi su za par minuta, a vrlo su ukusni Rubrika Life&style Life&style

Nakon što je stavio tanjur u mikrovalnu na standardnu postavku na četiri minute - po jednu za svaku traku, otklonio je papirni ručnik kako bi otkrio hrskavu slaninu koja je blještala od masnoće - točno kako bi izgledala da je pržena. Slanina se obično peče na tavi ili na roštilju na jakoj vatri otprilike 10 minuta.

Gledatelji su Hamptona nazvali "spasiocem života" te mu zahvalili na dijeljenju trika koji štedi vrijeme – nema čak ni naknadnog pranja tave.

„Nisam znao koliko mi treba TikTok dok nisam pronašao ovaj videozapis", komentirao je jedan muškarac. Hampton je odgovorio da se nikad nije „vraćao staroj metodi“ otkad je otkrio ovu metodu bez gnjavaže.

Možda vas zanima Ove namirnice nemaju što raditi u mikrovalnoj pećnici - može biti opasno po zdravlje Rubrika Life&style Life&style

Trener je sakupio impresivnih 141.700 sljedbenika na TikTok-u zahvaljujući svojim savjetima za lakše spravljanje hrane. Prošli je tjedan gledateljima pokazao kako mogu napraviti "savršeno prozračnu kajganu" bez ulja, maslaca ili mlijeka koji se obično umiješaju. U zdjeli je razmutio tri jaja i stavio veliku posudu s vodom na jaku vatru da zakipi. Miješajući vodu drvenom žlicom ubacio je jaja i vratio vodu do vrenja – i onda otprilike još 90 sekundi. Ocijedio je vodu preko gaze te otkrio finu prozračnu kajganu spremnu za jelo na tostu ili kako god želiš.

Photo: Instagram/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    snagator