Life&style

Bez ribanja i deterdženta! S ovim trikom očistit ćeš mikrovalnu pećnicu za minutu

  • Ne treba puno da se mikrovalna pećnica zaprlja, dovoljna je jedna. pa i manja"eksplozija"
  • Najgore je ako se ta prljavština poslije "zapeče" što je čest slučaj jer, priznaj, ne pereš mikrovalku čim nešto špricne
  • Dobra je vijest da ti s ovim trikom neće biti teško očisti ni tako tvrdokornu prljavštinu
Možda vas zanima Isprobale smo novi parfem o kojem svi pričaju - provjeri kako nam se svidio! Rubrika Beauty Beauty

Mikrovalna pećnica postala je gotovo nezaobilazni kuhinjski aparat. U njoj podgrijavamo hranu, otapamo zaleđenu hranu, kuhamo namirnice koje smijemo i koje ne bismo smjeli kuhati u mirovalnoj. I znaš kako to izgleda - jednom si zaboravila prekriti jelo pri zagrijavanju i unutrašnjost mikrovalne pećnice odjednom je pun mrlja od masnoće i umaka. A znaš i sama koliko je to degutantno. Posebno ako stvar nisi odmah riješila nego si još nekoliko dana u mikrovalnoj podgrijavala ili kuhala hranu.

A što najbolje pomaže kod takve tvrdoglave skorene prljavštine? Naravno - vodena para! Dobra je stvar da naša mikrovalka može proizvoditi vodenu paru. Kako funkcionira čišćenje? Sasvim jednostavno i brzo…

Jednostavan trik za čišćenje mikrovalne pećnice 

1. Uzmi posudu koja je prikladna za mikrovalnu pećnicu te stavi u nju dvije šalice vode (obične, iz pipe, ili pak destilirane ako želiš štreberski pristup) te dvije žlice  octa. 

2. Stavi posudu u mikrovalnu pećnicu te je ugrij na maksimalnoj temperaturi tako da tekućina zavrije. 

3. Ostavi mikrovalnu pećnicu zatvorenu barem tri minute kako bi nastala para imala dovoljno vremena da djeluje i „skine“ zasušenu prljavštinu. 

4. Otvori mikrovalnu te izvadi posudu. Budi oprezna – posuda može biti još jako vruća! 

5. Spužvicom ili krpom prebriši cijelu unutrašnjost mikrovalne pećnice – i gotovo! 

Miris octa brzo se povuče. Međutim, ako ti baš nikako ne odgovara, onda možeš alternativno stavit sok odi pola limuna u vodu. Kiselina citrusnog ploda funkcionira jednako kao i octena kiselina, a miris koji ostaje je osvježavajući. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0