Life&style

'Fatalna privlačnost': Filmski klasik o ljubavnoj aferi koja krene po zlu postaje serija - i zvuči sjajno

  • 'Fatalna privlačnost' kultni je triler s kraja 80-ih o ljubavnoj aferi koja kreće po zlu, a uskoro stiže istoimena serija
  • Legendarni lik kojeg je utjelovila Glenn Close zaigrala je Lizzy Caplan, dok je ulogu Michaela Douglasa naslijedio Joshua Jackson
  • Serija bi na Paramount+ trebala stići već početkom iduće godine, a prema najavama bit će ozbiljan hit

Alex Forrest jedna je od onih žena kojoj se definitivno nitko ne bi želio zamjeriti. Dan Gallagher definitivno bi volio da je to znao prije no što se s njom upustio u ljubavnu aferu, a na svima nama ostalima je da učimo na njegovim greškama. Legendarni lik kojeg je u filmskom klasiku 'Fatalna privlačnost' iz 1987. utjelovila Glenn Close definitivno je jedan od onih koje se ne zaboravlja i koji je zasluženo ostao upamćen u filmskoj povijesti, a zbog čega svaki scenarist priliku da ju interpretira na svoj način doživljava kao veliki izazov kojeg je itekako veliki zalogaj prihvatiti. Istom se mišlju vodila i briljantna Alexandra Cunningham kada joj se Paramount+ prvi put obratio ponudivši joj rad na novoj seriji, no u konačnici je prilika da se priča Alex Forrest ispriča na novi način jednostavno bila previše primamljiva.

Priča je to o njujorškom odvjetniku Danu Gallagheru kojeg je glumio Michael Douglas i koji započinje aferu s književnom urednicom, Alex. A malo je reći da Alex nije bila nimalo oduševljena kada je shvatila da Dan želi ostati sa svojom suprugom.

Možda vas zanima Ovo su najuzbudljivije Netflixove serije koje jedva čekamo gledati u 2023. godini Rubrika Life&style Life&style

"Puno sam čitala o filmu i Glenn Close koja je govorila o empatiji koju je imala za lik Alex, te kako je osjećala da je Alex izvan kontrole i očito nije zla, a s čime se definitivno slažem jer ne vjerujem u zlo ”, rekla je Alexandra. "Glenn je pričala o tome kako je, dok je radila na liku Alex, odnijela scenarij dvama različitim psihijatrima, i kako nijedan od njih nije spomenuo mentalnu bolest, jer su u pitanju bile '80-e i nitko to nije radio. Od tada je postala glasna zagovornica govora o mentalnom zdravlju i rastužuje me što je rekla da se osjeća odgovornom za dosta stigme prema mentalnim bolestima u pop kulturi kojima je doprinijela njezina interpretacija Alex. Rekla je i da smatra da bi bilo zanimljivo ispričati doslovno potpuno istu priču, ali iz Alexine perspektive gledišta, i to me na neki način potaknulo na prihvaćanje angažmana", poručila je.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Vođena  idejom o promjeni perspektive, Alexandra je počela pisati seriju, a cijelo je vrijeme na umu imala jednu glumicu kao savršenu za ulazak u Alexinu kožu: Lizzy Caplan. Na sreću Alexandre, ali i svih nas koji Lizzy obožavamo, ponudu je objeručke prihvatila. Iako je i sama velika obožavateljica filma, od samog joj je početka bilo jasno da ima još dosta toga za istražiti. "U filmu, Alex je negativka u priči, a Dan je heroj i nema sive zone", komentirala je Lizzy. "Danas se publika toliko promijenila da više nismo spremni vjerovati u ovu priču o zlobnoj ženi. Ona je očito mentalno bolesna, a to nije nešto čega se u filmu uopće dotiče."

Možda vas zanima Možeš li vjerovati? Ovi filmski hitovi su baš navršili tridesetu! Rubrika Stars Stars

Uloga Dana Gallaghera dodijeljena je Joshui Jacksonu, a i sama je Lizzy bila iznimno zadovoljna ovim odabirom. "Tako sam sretna što Josh igra ovu ulogu", poručila je o kolegi kojeg nikada prije nije imala prilike upoznati. "Bio je najbolji partner. Morali smo jedno s drugim raditi neke prilično intenzivne stvari. Ipak je u pitanju erotski triler, a uključuje i dosta fizičkog nasilja, što zahtijeva puno povjerenja u partnera s kojim se surađuje, a ja sam mu vjerovala na svakom koraku", zaključila je.

Uz Lizzy i Joshuu kao glavne likove, ulogu Danove žene Beth preuzela je Amanda Peet, a Alexandra se iskreno nada dovođenju  'Fatalne privlačnosti u današnje vrijeme, istovremeno poštujući ostavštinu na kojoj serija počiva. "Želimo zabaviti ljude koji su upoznati s osnovnim elementima originalnog filma, ali i one koji nemaju pojma o čemu je riječ", poručila je, a koliko su uspješno odradili posao imat ćemo prilike doznati već početkom iduće godine kada će serija krenuti s emitiranjem. 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Dobar. Film