Stars

Možeš li vjerovati? Ovi filmski hitovi su baš navršili tridesetu!

Ah, tako ih se lijepo prisjetiti...

Poznaješ li nekoga tko nije nikada gledao 'Prljavi ples'?! Hm, teško... A poznaješ li nekoga tko ga je gledao kada je tek ugledao svjetlo dana, točnije 1987. godine? Ti?! Sjajno, jer te godine nije samo gipki Patrick Swayze zaludio glavu ženama diljem svijeta u klasiku 'Dirty Dancing'. Evo još nekih filmova koji ove godine navršavaju tridesetu, a mi se zbog njih osjećamo baš slavljenički (i nimalo staro ).

TRI MUŠKARCA I BEBA

Urnebesno smiješna i slatka komedija  'Tri muškarca i beba' film je koji bi, usudili bismo se reći, trebao postati filmska lektira za sve generacije. Barem u žanru komedije. Sjajni  glumci Tom Selleck, Steve Guttenberg i Ted Danson bili su njujorški cimeri, sretno sami i odjednom roditelji! Muke po odgoju, ali i bezgraničnu ljubav, pružila im je beba koju je netko ostavio pred njihovim pragom!
 


LA BAMBA

Nema  tko nije pjevušio La Bambu te davne 1987. godine kada je istoimeni film stigao u kina! Kakav nezaboravni klasik o istinitoj i tužnoj životnoj priči mladog glazbenika Ritchieja Valense. Život je izgubio u avionskoj nesreći sa samo 17 godina. 

DOBRO JUTRO, VIJETNAME

Za sjajnu ulogu ratnog DJ-a  Adriana Cronauera, koji je poslan u Vijetnam da svojim jutarnjim radio-programom diže moral vojnicima, Robin Williams je dobio nominaciju za  Oscara i Zlatni globus. Ovo je istinita priča koja punim plućima živi već 30  godina, a ako ga nisi gledala, predlažemo da to učiniš.

SASTANAK S NEPOZNATOM 

Možda ti prijevod na prvu ne znači ništa, no kada te podsjetimo da se radi o filmu 'Blind Date' s Bruceom Willisom i Kim Basinger u glavnim ulogama, kreće nostalgija...Kakva je to komedija u ono vrijeme bila! Bila je to jedna od prvih glavnih filmskih uloga koje je dobio Bruce Willis. Utjelovio je tada Waltera Davisa, rukovoditelja u financijskoj tvrtki koji zbog posla nema privatan život, a stvari se počnu mjenjati silovitom brzinom kada pristane na bratov nagovor da na važan sastanak s klijentima povede nećakinju njegove žene - koja ima problem s alkoholom! Već se smijemo, moraš pogledati! 


ROBOCOP

Bile su to 102 minute vrhunske akcije u ono vrijeme! "RoboCop"je popularni američki SF akcijski film koji je režirao Paul Verhoeven. Radnja se događa u budućnosti, a govori o policajcu kojeg su znanstvenici nakon nesreće preobrazili u kiborga, robotskog policajca. Prema motivima filma snimljena su dva filmska nastavka, TV serija, animirana serija i napravljene video-igre...Totalni hit!


KOBNA PRIVLAČNOST

Uf, kad se samo sjetimo... Jedan je to od filmova zbog kojih nam se ledila krv u žilama. Sjajan su posao odradili Michael Douglas i Glenn Close u glavnim ulogama. A pravi pakao nastaje kada nakon jednonoćne avanture oženjeni odvjetnik postane predmetom terora posesivne žene. Već smo se pokrili dekom preko glave i čekamo da napete scene prođu! Film je nominiran za šest Oscara.
 


OPČINJENA MJESECOM

Uloge kojima su nas Cher i Nicollas Cage podsjetili što znači ljubav. Romantična je to komedija u kojoj se udovica, spremna na udaju za jednog muškarca – završi zaljubljena u njegova brata! Ljubavne zavrzlame očito su se svidjele i filmskoj akademiji pa su Cher, Olympia Dukakis i scenarist John Patrick Shanley osvojili Oscare, a za Oscara je bio nominiran i za režiju. 
 

VJEŠTICE IZ EASTWICKA

Film u kojem se želje ispunjavaju... No jesu li Cher, Susan Sarandon i Michelle Pfeiffer baš željele Jacka Nicholsona!? Komedija koja je pomela konkurenciju, box office i obožavatelje! Jedan je to od najpoznatijih filmova druge polovice osamdesetih godina, i sve zbog toga što su tri usamljene žene poželjele stvoriti muškarca koji bi zadovoljio sve njihove potrebe!  Zbog ovog filma baš volimo tu slavnu 1987 godinu! 

 

 

Photo: None

Komentari 0