Life&style

Zastrašujuća ljubavna afera dvoje Teksašana nova je HBO-ova true crime poslastica

  • True crime posljednjih je mjeseci i godina jedan od najpopularnijih televizijskih žanrova
  • Priču o Candy Montgomery, zloglasnoj teksaškoj kućanici koja je sjekirom ubila svoju prijateljicu s čijim je mužem imala aferu već smo imali prilike gledati s Jessicom Biel u glavnoj ulozi, a uskoro stiže nova HBO-ova serija koja se bavi istim zločinom
  • Ovoga puta glavnu ulogu glumi Elizabeth Olsen, a iza serije stoji briljantni David E. Kelley

Candy Montgomery bila je kućanica koja je, nezadovoljna svojim životom u teksaškom predgrađu, započela aferu s Allanom Goreom, suprugom svoje prijateljice Betty. 13. lipnja 1980. Candy je svratila do kuće svoje prijateljice ne bi li pokupila kupaći kostim za njezinu kćerku koja je s njezinom djecom odlazila na bazen i, njezina je afera s Allanom tada već nekoliko mjeseci bila okončana. Ono što nije očekivala bio je sukob s dugogodišnjom prijateljicom koja ju je suočila s aferom, a kasnije te iste večeri, Bettyno je tijelo otkriveno u lokvi krvi u njezinoj kući s 41 ranom na tijelu zadanom sjekirom.

Možda vas zanima Nova true crime poslastica na Netflixu: Jezivi misterij o nestaloj djevojci u koji je možda umiješan i Vatikan Rubrika Life&style Life&style

Svi oni kojima opisani događaj zvuči poznato vrlo su vjerojatno gledali Huluovu seriju 'Candy' s Jessicom Biel u glavnoj ulozi, a uskoro ćemo imati priliku prosuditi je li Elizabeth Olsen uvjerljivija u ulozi zloglasne kućanice. Zastrašujuće ubojstvo i suđenje koje je uslijedilo nakon njega poslužilo je kao osnova još jedne serije, a 'Ljubav i smrt' potpisuje dobro poznati David E. Kelley koji stoji iza briljantnih serija 'Velike male laži', 'Odvjetnik iz Lincolna', 'Anatomija jednog skandala' i 'Slom'. Uz već spomenutu Elizabeth Olsen, u seriji glume Lily Rabe i Jesse Plemons kao Betty i Allan Gore, a ova će američka tragedija, kako su je mnogi nazivali, na HBO-u biti premijerno prikazana na proljeće iduće godine.  

"Ovo je mračna strana američkog sna", rekla je izvršna producentica Lesli Linka Glatter. "U pitanju je mlada žena koja se udaje s 20 godina i koja je sve napravila kako treba: ima djecu, ima obitelj, ali isto tako ima i veliku prazninu u svojoj psihi i odlučuje se na jako loš izbor kako ju ispuniti. Serija gleda na nešto kroz što su žene, ali i muškarci, prolazili kao proizvodi svog vremena; nisu razgovarali o tome što se događa, ali je postojala duboka nepovezanost između osoba kakve su bile u javnosti, a kakve privatno i osjećaja praznine."

Najbolje true crime serije u 2022. Možda vas zanima Ovo su neke od najboljih 'true crime' serija godine, a kod nas su prošle relativno ispod radara Rubrika Life&style Life&style

U svrhu istraživanja i rada na seriji, produkcija se okrenula knjizi Jima Atkinsona i Joea Boba Briggsa 'Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs', a koja je između ostaloga sadržavala i ekskluzivne intervjue s obiteljima Montgomery i Gore, kao i članak u dva dijela za 'Texas Monthly' - Ljubav i smrt u silicijskoj preriji. Robert Udashen, jedan od odvjetnika Candy, također je bio savjetnik, a sama Candy, sada u svojim 70-ima s navodnom adresom u Georgiji, nije htjela sudjelovati u projektu.

Lesli nadolazeću true crime poslasticu naziva emocionalnim rollercoasterom u kojem ništa nije onakvim kakvim se čini, a iako smo s pričom već upoznati, jedva čekamo vidjeti ju u novom ruhu. Ipak je David E. Kelley majstor svog zanata!

 

Photo: HBO Max

Komentari 0