Life&style
Pogreška kod posluživanja sira

Evo zašto sir nikada ne smiješ posluživati direktno iz hladnjaka na tanjur ili pladanj

  • Dobar sir ne bi trebao nedostajati na savršenoj ploči za zalogaje
  • Ali, budi oprezna: nikada ga nemoj posluživati izravno iz hladnjaka
  • Sir ima bolji okus ako izbjegneš sljedeće pogreške prilikom posluživanja

Sir je u svim svojim nebrojenim, raznolikim varijantama prava poslastica za nepce: od dimljenog pa preko slatkog do ljutog i aromatičnog, tu je sve ono zbog čega ti srce kuca brže. Ne samo da nam nudi različite teksture, nego i širok izbor okusa i mogućnosti pripreme. 

Naribaj ga preko tjestenine, umiješaj u umak ili s njim gratiniraj svoje omiljeno jelo… Ali, ipak radije jedemo sir s dobrim kruhom i hrskavim povrćem na dasci za zalogaje. To je također idealno kao mali snack za goste. Ali, postoji jedna pogreška na koju moraš pripaziti..

Nikada ne poslužuj sir direktno iz hladnjaka

Prema FineCookingu, „svježi sir iz hladnjaka ima tek djelić okusa sira posluženog na sobnoj temperaturi.“ Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena prije posluživanja. Kao što se dobro vino prije pijenja treba dekantirati, tako se i sir mora prvo odmoriti i „disati“ kako bi mogao razviti svoje pune arome, nijanse i složenost.

Sir izaziva ovisnost Možda vas zanima Istraživanje je pokazalo da sir može izazvati ovisnost, a osobito jedna vrsta Rubrika Life&style Life&style

Kako bi omogućila siru da diše, možeš ga prekriti gazom i ostaviti da se tako odmara. Također treba obratiti pažnju na vrste sira koje želiš poslužiti. Neki se „znoje“ brže od drugih i potreban im je tek 20-minutni odmor prije jela.

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Važno da je sir dobar.