Life&style

Evo zašto nikada ne bi trebala trgati špagete prije stavljanja u lonac s kipućom vodom

  • Ljubiteljica si špageta i često ih spravljaš?
  • Lomiš špagete kako bi stali u lonac? 
  • Otkrit ćemo ti zašto to ne bi trebala raditi

U usporedbi s drugim popularnim vrstama tjestenine kao što su penne ili fusilli, špageti nam uvijek predstavljaju jedan te isti izazov prilikom kuhanja: predugački su kako bi odmah stali u lonac. Tada mnogi koriste sljedeći „trik“: natrgaju tjesteninu na manje komade i potom je lako mogu staviti u kipuću vodu. Međutim, Talijani na to kažu: “Non si fa!“ – „To se ne radi!“. Koji je razlog za to? Otkrit ćemo ti… 

Možda vas zanima Recept za tjesteninu s crnim vinom osvaja Internet - i jasno nam je zašto Rubrika Life&style Life&style

Evo zašto nikada ne bi trebala lomiti špagete

Bilo da se lome ili režu: mnogi Talijani nikada ne bi skratili špagete - ni prije kuhanja, ni za vrijeme jela. Prema talijanskom praznovjerju, ako slomiš ili narežeš tjesteninu na manje komade, to donosi veliku nesreću. Osim toga, za razliku od drugih vrsta tjestenine, dugački i tanki rezanci dizajnirani su da se jedu okretanjem vilice. Teško ćeš to uspješno napraviti s malim, slomljenim špagetima. Stoga je tjesteninu bolje ostaviti u jednom komadu te u njoj uživati cijeloj. Buon appetito!

Jedan tajni sastojak će tvoje špagete bolognese učiniti nevjerojatno aromatičnima i ukusnijima

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Shutterstock

Komentari 0