Life&style
Zašto dodati sok od limuna rublju za pranje

Evo što će se dogoditi ako rublju u perilci dodaš sok od limuna

  • Općenito je poznato da je limun zdrav za jelo jer sadrži puno C vitamina
  • Međutim, limun je i popularno kućno „sredstvo“ te pomaže kod rješavanja raznih problema
  • Otkrit ćemo ti kad bi trebala staviti malo soka od limuna u perilicu rublja

Osim što je limun finog okusa i prava je vitaminska bomba, također je i popularno kućno sredstvo koje se koristi izvan kuhinje za mnoge kućne probleme - npr. za pranje rublja. Nikad nisi čula za to? Otkrit ćemo ti kada i zašto bi trebala koristiti malo soka od limuna kao tajni sastojak pri pranju rublja.

via GIPHY

Evo zašto u stroj za pranje rublja treba staviti sok od limuna

Bilo da se radi o mrljama od trave, hrđe ili krvi, mrlje na svijetloj odjeći često mogu biti vrlo tvrdoglave i teško ih je ukloniti. Međutim, umjesto kemijskog izbjeljivača može pomoći malo soka od limuna. Čisti sok od limuna ima blagi učinak izbjeljivanja, koji uklanja mrlje i čini rublje prekrasno bijelim. Osim toga, odjeća dobiva ugodan miris limuna. Kako to funkcionira? Jednostavno stavi 200 mililitara čistog soka od limuna u perilicu rublja, operi rublje kao i obično, gotovo! Tvoja bi odjeća ponovno trebala biti bez mrlja.

Uz ovaj jednostavni potez možeš dobiti dvostruko više soka kad cijediš limun

Važno: sok od limuna kao prirodno sredstvo za uklanjanje mrlja smije se koristiti samo na bijeloj odjeći zbog njegovog učinka izbjeljivanja, odnosno, nemoj ga koristiti na crnom ili obojenom rublju.

via GIPHY

Limun se također može koristiti za uklanjanje mrlja

Umjesto da staviš sok od limuna u perilicu, možeš ga koristiti i za prethodno tretiranje tvrdokornih mrlja na bijeloj odjeći. Jednostavno natapkaj mrlju s malo soka (ne trljati!), a zatim stavi odjevni predmet u pranje kao i obično. Nakon ciklusa pranja mrlja bi trebala nestati.

Možda vas zanima Evo zašto bismo od danas trebale stavljati limun u spavaću sobu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixabay/Steve Buissinne

Komentari 0