Life&style

Evo kako ćeš za pečenje kolača brzo ugrijati maslac, jaja i druge namirnice na sobnu temperaturu

  • Spremna si za pečenje kolača, ali tvoje namirnice nisu?
  • Nisi sigurna kako maslac, jaja, vrhnje i druge sastojke brzo ugrijati na sobnu temperaturu? 
  • S ovim trikovima će ti to brzo i lako uspjeti

U mnogim receptima za pečenje kolača piše kako sastojci trebaju biti sobne temperature. Međutim, neke od njih – poput mlijeka, jogurta ili maslaca – držimo obično u hladnjaku. Otkrit ćemo ti kako će brzo postići sobnu temperaturu. 

Maslac 

Hladnom maslacu iz hladnjaka treba dobrih 30 minuta da omekša. To će brže ići s ovim trikom: nareži maslac na kocke široke oko 1 cm. Stavi ih u posudu za mikrovalnu pećnicu te grij u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minute. Oprez! Kockice maslaca ne smiju se rastopiti, nego tek lagano omekšati – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali trebaju još zadržati oblik. 

Jaja 

Kako bi brže ugrijala jaja na sobnu temperaturu, napuni srednje veliku posudu toplom vodom te unutra drži jaja oko 10 minuta. U receptu trebaju bjelanca i žumanca biti odvojena? Onda ih odvoji te stavi bjelanca i/ili žumanca u mali kalup za složenac od keramike. To stavi na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac te napuni toplom vodom do pola. Neka stoji do 10 minuta. 

Možda vas zanima Pazi! Ove 4 namirnice nikad nemoj pripremati u mikrovalnoj, opasno je po zdravlje Rubrika Life&style Life&style

Mlaćenica, vrhnje i mlijeko 

Mliječne proizvode ćeš najbrže ugrijati na sobnu temperaturu tako da ih griješ u intervalima od 10 sekundi u mikrovalnoj pećnici. Pazi na to da mikrovalnu ne ispuštaš iz vida na duže vrijeme – vrhnje se može zapjeniti, a mlaćenica se može zgusnuti.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Kiselo vrhnje i jogurt 

Kultivirani mliječni proizvodi poput kiselog vrhnja i jogurta nešto je teže zagrijati na sobnu temperaturu. Primjerice, kod grijanja u mikrovalnoj pećnici može se razviti neugodan miris. Umjesto toga proces grijanja obavljaj u pećnici te stavi posudu u blizinu mjesta gdje dolazi najviše topline. 

Možda vas zanima Video: Ako ovako namirnice složiš u hladnjak, hrana ti se više neće kvariti! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Prije svega, hvala dr. Agazara što ste mi pružili moju voljenu u roku od 48 sati. Nemam što reći osim zahvaliti se i reći da sam sretna .. Moja draga me tretira bolje i većinu svog vremena provodi sa mnom ... prikaži još!