Life&style

Evo kako ćeš pobijediti u svađi čak i ako nemaš pravih argumenata

  • Ponekad imamo „taj neki osjećaj“, a uopće nemamo argumente
  • Događa se i najboljima, ali nema veze! 
  • Na kraju ne moraš samo ostati pokislo stajati i biti proglašena dežurnom svađalicom! Pogledaj kako…

Svađanje je umjetnost za sebe. Međutim, nije baš zgodno kad nemaš prave argumente, nego tek osjećaj da nešto nije baš tako kako se čini ili bi moglo biti. Kako ćeš objasniti da te već i pogled nekog lika užasno živcira ili zašto svekrvi i svekru ne dopuštaš da uzmu djecu sa sobom 14 dana na odmor? 
S ovih pet savjeta dobro ćeš plivati i u tim vodama, bez da tvoj protivnik primijeti da nemaš argumente (ili ćeš ih, kao što je slušaj sa svekrvom i svekrom, zadržati za sebe). 

1. Nemoj biti agresivna 

Da, to nam je poznato: čim manje argumenata imamo, toliko češće izgubimo kontrolu. Nažalost, to zna (čak i nesvjesno) tvoj protivnik. Čak i dijete to osjeti. Dakle, duboko udahni i izdahni. Tko sačuva mirnoću, pobjeđuje. 

via GIPHY

2. Dobro slušaj i traži te komentiraj slabosti u argumentaciji drugoga (premda je to malo podlo)

Priznajemo, to nije baš fer potez, ali jako je važno da ne izgubiš u diskusiji te za to ne trebaš birati sredstva. To smo naučile od naših supružnika te smatramo vrlo učinkovitim: dobro promatraj drugoga, pronađi mu slabu točku – i odmah si u igri! 

Možda vas zanima Prazne se baterije napunjene ljeti, jesen je doba za pucanje po šavovima Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

3. Nemoj tražiti obrazloženje gdje ga nema 

Kako tvoj protivnik ne bi pronašao slabosti u tvojoj argumentaciji, najprije pokušaj preskočiti činjenice. Zapravo ih ni nema. Drži se onoga: „To je moje mišljenje i stojim uz njega! Točka!“  

via GIPHY

4. Nemoj tražiti koncensus, nego kompromis  

Tko nema argumente, bit će mu teško uvjeriti nekoga u nešto. Zbog toga radije od početka teži ka kompromisu. 

5. Budi iznad ljutnje s pravim rečenicama 

Koristi rečenice poput: „Potpuno te razumijem te želim da se i ti potrudiš kako bi razumio moj položaj“ ili „Nema razloga da se dereš na mene!“ To će drugome uzeti vjetar iz jedra, a tebe držati visoko na konju, premda si zapravo na poniju. 

via GIPHY

Možda vas zanima Mislili smo da kod njih samo cvjetaju ruže, no Obame su otkrili kako rješavaju bračne svađe. Savjet ćemo kopirati! Rubrika Beauty Beauty
Photo: shutterstock

Komentari 0