Beauty

Mislili smo da kod njih samo cvjetaju ruže, no Obame su otkrili kako rješavaju bračne svađe. Savjet ćemo kopirati!

  • Sada, više nego ikad, postali smo svjesni koliko je zdravlje važno i zato je miss7 pripremio specijal 'Moje lijepo zdravo tijelo' u kojem ćeš pronaći niz super savjeta za zdravlje i ljepotu
  • Danas je dan za releksaciju i odmor, no to je teško postići ako su kod kuće zategnuti odnosi, zar ne?!
  • Bračni savjetnik je spremno otkrio što i možemo učiniti po pitanju održavanja zdravih veza, a otkrivamo i koja su to tri posebno neugodna problema s kojima se susreću moderni brakovi

Ovih dana svijet je obišla snimka na kojoj Donald Trump pokušava nagovoriti svoju suprugu Melaniju da se nasmije za potrebe fotografiranja. Ova snimka jedan je od zornih pokazatelja koji potvrđuje medijska nagađanja kako u njihovom odnosu već duže vremena ne cvjetaju ruže. Možda bi bračni savjet trebali potražiti od svojih prethodnika, bračnog para Obama. Michelle i Barack svojim su javnim istupima oduševili svjetsku javnost i stekli epitet "idealnog para". Naravno, daleko od toga da u braku ovog političara i pravnice uvijek vlada idila, ali nerijetko ističu kako je iskreni dijalog važan za održavanje kvalitetne veze.

Sa supružnicima Obama zasigurno bi se složi o i dr. Franklin Porter, bračni savjetnik i terapeut koji je za Women's Health otkrio tri životne situacije koje mogu itekako utjecati na vaš brak. Odnosno, rješavanje istih može pokazati da li je vaša veza uistinu čvrsta ili su temelji poljuljani. Idealni parovi nisu oni koji hine savršeno harmonizirane odnose, već oni koji pronađu uspješna rješenja kojima će nadvladati neminovne prepreke koje život donosi.

 

Situacija: Novac

Borbe oko ove teme obično su duboko ukorijenjene u emocijama. Na primjer, tvoj partner smatra kako si pri odabiru apartmana za odmor odabrala onaj koji ti je estetski privlačniji (i skuplji), dok on zbog povijesti svoje financijske nesigurnosti voli razmisliti prije nego što potroši novac te preferira praktične kupnje. Naravno, ti pritom nisi mislila ništa loše već si željela da zajedno uživate, no tvoja gesta je dobila sasvim drugu interpretaciju. Stručnjaci rješenje ovog problema vide u vježbanju empatije.

Ako pogledaš cijelu sliku te uključiš i druge faktore poput partnerove ranjivosti to može pomoći produktivnijem razgovoru. Terapeut Porter ističe kako je za održavanje zdrave veze posebno važno voditi razgovore oko financijske situacije te otkriti ako postoji neki segment na koji je tvoj partner posebno osjetljiv.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Situacija: Seks

Tijekom braka može se pojaviti i problem neusklađenosti libida. "Većina mojih klijenata, čak i kada osjeća da njihove seksualne potrebe nisu zadovoljene, o tome ne želi razgovarati s partnerom jer smatra kako će ga to povrijediti." - ističe Porter. No, zapravo tako si čine 'medvjeđu uslugu' budući da u većini slučajeva to kanije postane znatno veći problem te glavni kamen spoticaja. A kako to rješavaju sretni parovi?

Prvenstveno oni se odluče pozabaviti ovim problemom. Pri njegovu rješavanju ne koriste opće izraze 'uvijek' i 'nikad' već se pozabave konkretnom situacijom. Ove riječi su kategoričke te automatski zaustavljaju svaku danju raspravu. Ako se nađeš u sličnoj situaciji radije upotrijebi sljedeći izraz: "Osjećam se stvarno povrijeđeno kad me odbiješ zbog seksa." To partneru daje priliku da otkrije kako se osjećaš bez da mu istovremeno namećeš optužbe.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Situacija: Slobodno vrijeme 

Vjerojatno se ne možeš na prvu sjetiti posljednjeg puta kada si zapravo bila izvan mreže, bez e-maila, slanja poruka, skrolanja Instagramom. Mobiteli jesu nužnost modernog vremena, ali nam itekako mogu narušiti odnose s partnerom. Ne radi se ovdje samo o sadržaju koji imamo na njima, već samoj činjenici da ih učestalo koristimo dok bi vrijeme trebali provoditi s partnerom.

"Ako dođeš do točke kad više ne vodiš konstruktivan dijalog, jedan od partnera mora izraziti spremnost da se odmori od svađe " - napominje Porter. Rekli bismo pametniji popušta, no zapravo je riječ o tome da nastojimo izbjeći obrazac ponašanja u kojem se vrtimo u zapetljanom krugu. Sretni parovi znaju kad treba stati na loptu i prepoznati navedeni obrazac. Stoga kada se ova situacija ponovno desi stvarno nastoji uvažiti partnerov prigovor vezan uz ovu temu. Na kraju dana, on samo želi tvoju pažnju. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0