Life&style

Evo kako ćeš efikasno i jednostavno ukloniti mrlje od dezodoransa sa odjeće

  • Pojavile su ti se mrlje na bijeloj bluzi koju nosiš na posao ili na omiljenoj crnoj majici?
  • Nažalost, u ljetnim danima dezodorans ostavlja ružne žute ili bijele mrlje na odjeći
  • Otkrit ćemo ti kako ćeš se riješiti dosadnih mrlja od dezodoransa

Mrlje od dezodoransa u pravilu nastaju nakon što naneseš dezić koji sadrži aluminij. Znoj i loj povezuju se s aluminijskim solima te ostavljaju trag. Na bijeloj majici su mrlje obično smeđe, a na crnoj majici bijele. Ono što je još gore: kod pranja u stroju za pranje rublja se te mrlje uglavnom ne otklone, nego se još pojačaju. Kako bi ih otklonila, potrebna ti je priprema prije pranja.

Limunska kiselina protiv bijelih i žutih mrlja od dezodoransa

Bijele ili žute mrlje od dezodoransa možeš pobijediti s pomoću limunske kiseline. Najbolje je koristiti je na svijetloj odjeći. Za to ti treba tri žlice praška limunske kiseline (možeš ga kupiti u drogeriji ili ljekarni) koje rastopiš u litri vode. Odjeću ostavi da se omekša u tome nekoliko sati (najbolje preko noći), a zatim je operi u perilici kao i obično.

Otkrivamo kako ćeš u 6 koraka ukloniti i najtvrdokornije mrlje od ulja i masti iz odjeće

Ocat protiv jakih i bijelih mrlja od dezodoransa

S esencijom octa možeš očistiti jake, bijele ili starije mrlje od dezodoransa sa šarene i crne odjeće. Ocat razrijedi s vodom (Oprez! Nemoj koristiti prejaku koncentraciju!) te omekšaj u tome odjeću nekoliko sati. Potom je operi kao i obično.

Možda vas zanima Jedan tata otkrio metodu kako jednostavno očistiti zapeklu peglu i pobrao ovacije - trik je fenomenalan Rubrika Life&style Life&style

Prašak za pecivo protiv starih mrlja od dezodoransa

Kako bi otklonila stare mrlje od dezodoransa sa bijele majice, možeš koristiti prašak za pecivo. Odgovarajuća mjesta na odjeći najprije navlaži a potom pospi praškom za pecivo. Lagano utrljaj prašak te ostavi da djeluje nekoliko sati. Zatim operi odjeću kao i obično. Kod tvrdoglavih mrlja možeš ponoviti postupak nakon 24 sata. Oprez! Prašak za pecivo može pod određenim okolnostima izblijediti boju. Dakle, bolje ga je koristiti na bijeloj majici.

Soda za pranje protiv svakodnevnih mrlja od dezodoransa

Ako koristiš sodu za pranje za otklanjanje mrlja, rastopi jednu do dvije žlice u toploj vodi te omekšaj u tome odjeću. Nakon 30 minuta istrljaj rukom ili s mekom četkom. Potom operi kao i inače.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 must-have superstars in a natural laundry room. Bicarb 👉 antifungal, antiseptic and odour-buster .. Sodium Percarbonate 👉 brightener, disinfectant and stain-remover .. Washing Soda 👉 fungicide, water-softener and stain-remover. . These choices are much better for your clothing, your skin, the waterways. And they’re effective. . 💡Here’s a tip for those of you looking to transition to a natural washing powder: start by swapping out 1/3, of your usual powder for one of these ingredients. Work your way up to 1/2... Then, if you’re happy with the results, go for gold and make up a batch of my washing powder (link in bio) and ditch the other stuff. . Who’s using these ingredients? Can I see a 🙋‍♀️ . #naturalwashingpowder #bicarb #washingsoda #sodiumpercarbonate #laundrytips #cleanclothes #irritatedskin #nomorerashes #ditchthenasties #toxfreeliving #livelifelesstoxic

A post shared by Krissy | Natural DIY Recipes (@theinspiredlittlepot) on

Sredstvo za čišćenje zubnih proteza protiv mrlja od dezodoransa

Mrlje na svijetloj odjeći možeš alternativno oprati sa sredstvom za čišćenje zubnih proteza. Odjeću omekšaj preko noći u toploj vodi s jednom ili dvije tablete za čišćenje proteza. Potom operi kao inače.

Savjet: radije koristi dezodorans bez aluminija. Osim što je bolji za tvoje zdravlje, neće ostavljati ružne mrlje. I ostavi dezodorans da se posuši prije nego što se odjeneš.

Možda vas zanima Prebrišeš kantu za smeće i misliš da je to to? Nažalost, potrebno je više, evo kako ju je najbolje očistiti Rubrika Life&style Life&style

Spužvica za make-up protiv svježih mrlja od dezodoransa

Za svježe, bijele mrlje od dezodoransa na tamnoj odjeći možeš koristiti nekorištenu spužvicu za meke-up. Jednostavno oprezno istrljaj mrlju.

via GIPHY

Žučni sapun protiv svježih & žutih mrlja od dezodoransa

Svježe, žute mrlje od dezodoransa na svijetloj košulji mogu se dobro otkloniti s pomoću žučnog sapuna. Lagano navlaži zaprljano mjesto te trljaj sapunom. Potom operi kao inače.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0