Life&style

Evo kako bi izgledalo kad bi i muškarci imali menstruaciju. Možeš li to uopće zamisliti?

  • Pitamo se bi li u tom slučaju mjesečnica i dalje bila tabu tema
  • Bi li netko od njih izišao za vrijeme nogometne utakmice promijeniti uložak? Ili bi se rasplakao nakon promašenog gola jer ga „lupa PMS“?
  • OK, dale smo malo maha mašti – kako i kreatori novog reklamnog spota koji pokazuju kako bi izgledao svijet u kojem muškarci imaju menstrualni ciklus 

Proizvođač donjeg rublja za menstruaciju „Thinx“ postavlja pitanje – bismo li se svi osjećali bolje kad bismo svi imali menstruaciju? Televizijski spot želi pokrenuti diskusiju o tome što bi se dogodilo da muškarci imaju mjesečnicu bi li onda mjesečnica i dalje bila tabu tema?

via GIPHY

Spot treba pokazati kakav je izazov menstruacija 

Muškarci koji pitaju za tampone, bude se u krevetu uz krvave mrlje te provjeravaju hlače i gaće je li što „prošlo“. To su scene koje su dosad nepoznate. Televizijski spot pokazuje točno to – te što bi se dogodilo s društvom da muškarci imaju mjesečnicu. Naime, to više ne bi bila tabu tema i moglo bi se otvoreno, kao što se vidi u spotu, tražiti tampon. 

Možda vas zanima Kasni ti mjesečnica, a nisi trudna - možda je uzrok jedan od ovih 8 razloga Rubrika Life&style Life&style

Zašto je perspektiva muškaraca uopće relevantna?

Kako bi pokazala koliko je teško može biti proživjeti dan s menstruacijom, Sioban Lonergan iz „Thinxa“ izjavila je da se nada kako će publika razmisliti nakon gledanja spota te početi govoriti o tome. 

Možda vas zanima Postaju li ti mjesečnice s vremenom sve bolnije? Pripazi na ovih 7 stvari Rubrika Life&style Life&style

Pitanje koje se može postaviti definitivno je sljedeće: „Zašto nam je potrebno muško gledište na to koliko teška može biti menstruacija? Zašto uopće treba muškarcima objašnjavati da je mjesečnica nešto normalno, nešto čega se ne treba sramiti? Šteta… 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Mortycia696

    Mortycia696

    Većina muškaraca kad se samo prehlade rade od toga "događaj stoljeća". Ne želim uopće razmišljati na što bi to sličilo kada bi imali menstruaciju? Ne treba njima samo to, već i druge gore stvari koje se ženama događaju - bilo ... prikaži još!
  • erik

    koji clanak nemam rijeci ,,sta je slijedece ,,kako bi izgledalo da zene pisaju kao muskarci ?