- Ruku na srce, svima nam srce jače zatitra pri pogledu na ovu fotografiju - izgleda tako fino i ukusno
- Ekleri su inače omiljeni desert mnogih, ukusno lisnato tijesto s najfinijom krenom nikog ne ostavlja ravnodušnim
- Imamo odličan recept za eklere s domaćim pudingom oko kojeg se doista isplati potruditi
- Pročitaj više: Čokoladna fantazija: Tart od čokolade i slane karamele za koji ne treba paliti pećnicu!
Ako vam se puding čini kao prejednostavan desert, kombinirajte ga s kuhanim tijestom i dobit ćete predivnu varijaciju na temu... Domaći puding od bijele čokolade poslastica je sam po sebi, no kada mu dodate fino, hrskavo tijesto, ovaj desert postat će fantastičan desert kojem je teško odoljeti.
Ovoj kombinaciji možete dodati i pola žličice ribane tonke ili nekog drugog, aromatičnog začina.
Za pripremu tijesta:
- 100 g pšeničnog brašna
- 4 jaja
- 100 g maslaca
Za pripremu pudinga:
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 5 dl mlijeka
- Pola žličice vanilije
- 150 g bijela čokolada
Priprema:
- Zakuhajte 2,5 dl vode s maslacem.
- Dodajte brašno i prstohvat soli te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Na laganoj vatri miješajte dok se masa ne počne odljepljivati od stranica lonca.
- Maknite ga s vatre i postupno umiješajte jaja.
- Smjesom napunite slastičarsku vrećicu.
- Prekrijte lim papirom za pečenje.
- Tijesto istiskujte u prutiće duge sedam cm s dovoljno razmaka.
- Poprskajte ih vodom i pecite 20-30 minuta na 200°c.
- Temeraturu smanjite na 150°C i pecite još desetak min dok tijesto ne požuti.
- Ohladite ga i prerežite po dužini s jedne strane, ali ne do kraja.
- Žumanjke i 1/3 šećera pjenasto umutite te dodajte brašno.
- Preostali šećer i mlijeko stavite neka zavriju.
- Miješajući, ulijte vrelo mlijeko u žumanjke, dodajte vaniliju i ponovno stavite na vatru.
- Neka zavrije pa kuhajte još dvije minute.
- U smjesu stavite naribanu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
- Pokrijte i ostavite krem-puding da se ohladi.Kad maknete sirovo tijesto za eklere s vatre, trebate dobiti ljepljivu smjesu koja kapa.
- Za pečenja ekleri se povećaju pa ostavite razmaka između njih.
- Pečene i ohlađene prerežite ih po dužini do tri četvrtine tako da se polovice ne razdvoje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ankica000H
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.