Life&style 17. rujna 2022.

Ekleri s domaćim pudingom od bijele čokolade izgledaju poput prave čarolije

Shutterstock.
  • Ruku na srce, svima nam srce jače zatitra pri pogledu na ovu fotografiju - izgleda tako fino i ukusno
  • Ekleri su inače omiljeni desert mnogih, ukusno lisnato tijesto s najfinijom krenom nikog ne ostavlja ravnodušnim
  • missGASTRO ima odličan recept za eklere s domaćim pudingom oko kojeg se doista isplati potruditi

Ako vam se puding čini kao prejednostavan desert, kombinirajte ga s kuhanim tijestom i dobit ćete predivnu varijaciju na temu... Domaći puding od bijele čokolade poslastica je sam po sebi, no kada mu dodate fino, hrskavo tijesto, ovaj desert postat će fantastičan desert kojem je teško odoljeti.

Ovoj kombinaciji možete dodati i pola žličice ribane tonke ili nekog drugog, aromatičnog začina. 

 | Autor: Instagram @lightning.puff Instagram @lightning.puff

Za pripremu tijesta:

  • 100 g pšeničnog brašna
  • 4 jaja
  • 100 g maslaca

Za pripremu pudinga:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 5 dl mlijeka
  • Pola žličice vanilije
  • 150 g bijela čokolada
Možda vas zanima... Čarolija okusa i mirisa: Ovoj domaćoj torti od jabuka i cimeta doista je nemoguće odoljeti Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

  1. Zakuhajte 2,5 dl vode s maslacem.
  2. Dodajte brašno i prstohvat soli te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Na laganoj vatri miješajte dok se masa ne počne odljepljivati od stranica lonca.
  4. Maknite ga s vatre i postupno umiješajte jaja.
  5. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu.
  6. Prekrijte lim papirom za pečenje.
  7. Tijesto istiskujte u prutiće duge sedam cm s dovoljno razmaka.
  8. Poprskajte ih vodom i pecite 20-30 minuta na 200°c.
  9. Temeraturu smanjite na 150°C i pecite još desetak min dok tijesto ne požuti.
  10. Ohladite ga i prerežite po dužini s jedne strane, ali ne do kraja.
  11. Žumanjke i 1/3 šećera pjenasto umutite te dodajte brašno.
  12. Preostali šećer i mlijeko stavite neka zavriju.
  13. Miješajući, ulijte vrelo mlijeko u žumanjke, dodajte vaniliju i ponovno stavite na vatru.
  14. Neka zavrije pa kuhajte još dvije minute.
  15. U smjesu stavite naribanu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
  16. Pokrijte i ostavite krem-puding da se ohladi.Kad maknete sirovo tijesto za eklere s vatre, trebate dobiti ljepljivu smjesu koja kapa.
  17. Za pečenja ekleri se povećaju pa ostavite razmaka između njih.
  18. Pečene i ohlađene prerežite ih po dužini do tri četvrtine tako da se polovice ne razdvoje.
Možda vas zanima... Belina pita: Starinski kolač od prhkog tijesta, sira i oraha koji se doslovno topi u ustima Rubrika Life&style Life&style

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ankica000H

    Velika hvala upravo sam to tražila 🌹
  • manfred

    Yess👍😍