- Banane i puding tako se dobro sljubljuju da je ovo prilično popularna slastica
- Ako nemaš instant pudig kod kuće, puding možeš lako pripremiti prema ovom receptu
- Za pripremu će ti trebati svega 20 minuta jer, naravno nema ni pečenja
Ponekad poželiš staviti kuharski šešir i okušati se u otmjenom desertu. A ponekad želiš nešto tako jednostavno da će te okusom podsjetiti na djetinjstvo. Ova je poslastica križanac nostalgije (za vremenima kad nam je mama kuhala puding) i komocije jer ju je stvarno lako pripremiti. To je savršena šalica pudinga od banane.
Puding s bananamo, kako je preciznije reći, je desert koji se sastoji od slojeva slatke kreme s okusom vanilije, kolačića i narezanih svježih banana, prelivenih šlagom ili bezeom (ako se želiš dodatno potruditi). Tako osvježavajuće i božanstveno! Za elegantniji dojam možeš ga poslužiti u viskokim staklenim čašama, ali možeš se odlučiti i za manje porcije i staviti puding u slatke male čaše.
Puding od banane možeš napraviti na mnogo načina, ali kako bi stvari bile brže i jednostavnije (i kako bi svježe banane ostale svježe), umjesto klasične slastičarske kreme od jaja u ovom receptu koristili smo puding s zgusnutim kukuruznim škrobom. A ako još više želiš pojednostavniti stvar, uzmi puding iz vrećice. Klasične čajne kolačiće od vanilije možeš zamijeniti keksima po izboru, speculasima ili Oreo keksima.
Sastojci za 6 porcija:
- ½ šalice šećera
- 3 žlice kukuruznog škroba
- ¼ žličice soli
- 2 šalice punomasnog mlijeka
- 1 žlica maslaca
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Šlag
- 2 šalice masnog slatkog vrhnja
- ½ šalice šećera u prahu
Dekoracija
- 2 zrele banane, tanko narezane
- Oko 30 čajnih keksića, plus još za ukrašavanje
Priprema:
1. U srednje velikoj zdjeli otpornoj na toplinu pomiješaj šećer, kukuruzni škrob i sol. Stavi na stranu.
2. Na srednje jakoj vatri zagrij mlijeko. (Trebala bi vidjeti mjehuriće koji se stvaraju na rubovima, ali bez ključanja.) Uz stalno miješanje, polako ulijevaj vruće mlijeko u smjesu šećera da se otopi. Vrati smjesu u lonac. Nastavi kuhati na srednjoj vatri uz stalno miješanje silikonskom lopaticom dok puding ne prekrije stražnju stranu lopatice. Vrati u srednju zdjelu, prekrij plastičnom folijom na površini i stavi u hladnjak dok se ne ohladi, najmanje 2 sata.
3. Napravi šlag: U zdjeli pomoću miksera ili pjenjače, umuti vrhnje i šećer u prahu u mekanu smjesu.
4. Pripremi 6 malih čaša, šalica ili staklenki. U svaku žlicom ulij oko 2 žlice pudinga (ne trebaš biti previše precizna), a zatim stavi 2 ili 3 čajna keksića. Na vrh žlicom stavi oko 2 žlice šlaga, a zatim i nekoliko kriški banane. Ponovi sa svakim drugim slojem pudinga, kolačića, šlaga i banana. Po želji ukrasi zdrobljenim kolačićima. Ostavi u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.
Dobar tek!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.