Što nam se bliže hladniji dani to više razmišljamo o finim zalogajima koji će nas činiti sretnijima u narednim mjesecima. A postoji li za to bolja kombinacija od jabuka i cimeta? Miris jabuka i cimeta daje poseban ugođaj svakom domu. Zato smo pronašli recept za prefinu domaću tortu od jabuka i cimeta koja nas nikad nije razočarala okusom i mirisom.
Sastojci:
- 2 jabuke, oguljene i narezane na tanke kriške
- sok 1/2 limuna
- 1/2 šalice smeđeg šećera plus još 2 žlice
- 1 3/4 šalice glatkog brašna
- 3/4 čajne žlice praška za pecivo
- 3/4 čajne žlice muškatnih oraščića
- 1/2 šalice omekšanog ili rastopljenog maslaca
- šalica šećera (možeš staviti neki zdravi primjerice ksilitol)
- 2 velika jaja
- 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
- 3/4 šalice mlijeka
- malo šećera u prahu za posipanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180° C i podmaži uljem ili maslacem kalup za tortu.
- U zdjelu stavi jabuke, limunov sok i dvije žlice smeđeg šećera.
- U velikoj posudi umuti brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić.
- U drugoj zdjeli pomoću ručnog miksera umuti maslac, šećer i preostalih 1/2 šalice smeđeg šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
- Dodaji jedno po jedno jaje. Nakon svakog dodanog jajeta dobro umuti smjesu. Dodaj vaniliju i miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
- Mokrim sastojcima dodaj polovicu suhih sastojaka i muti ih dok se ne sjedine.
- Ulij mlijeko i miješaj, zatim dodaj preostale suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedine.
- Ulij tijesto u pripremljenu tavu i složi jabuke na vrh u spiralu, lagano preklapajući slojeve.
- Pospi šećerom.
- Peci dok čačkalica umetnuta u sredinu ne postane čista, otprilike jedan sat.
- Ostavi da se ohladi 10 minuta prije nego što ukloniš obruč od torte.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.