- Peti kupe etablirao se kao jedno od najpopularnijh novih mjesta u gradu koje svakoga tjedna nudi brojna događanja
- Nakon glazbenim nastupima bogatog rujna, Peti kupe od 7. do 9. listopada ugostit će ovogodišnje izdanje Food Marketa čiji slogan glasi 'dođi gladan'
- Tijekom tri dana, brojne će delicije u street food izdanjima predstaviti brojni eminentni chefovi, vrhunski slastičari i etablirani barmeni
Otkako je prije nešto manje od pola godine otvorio svoja vrata, Peti kupe je ugostio brojna događanja. Petar Dundov, Ilija Rudman, Felver, Pepi i Antonio Žuža ovaj prostor, smješten u petoj zgradi od željezničkog kolodvora čemu i duguje ime, od prvog su dana zamislili kao multifunkcionalni prostor koji će obogatiti zagrebačku klupsku scenu, ali i poslužiti kao savršena lokacija za brojna događanja.
Zahvaljujući vrhunskom KV2 audio sound sustavu, Peti kupe ponudio je drugačije iskustvo kada su koncerti u pitanju, a od prvog se dana nametnuo kao jedna od omiljenih lokacija u gradu koju posjećuju mnogi željni dobrog provoda, jedinstvene atmosfere i ugođaja kakav nude najbolji europski klubovi.
Nakon brojnih koncerata i Electronic Beatsa kojima je otvorio jesensku sezonu, Peti Kupe nadolazećeg će vikenda ugostiti ovogodišnje izdanje Food Marketa, višednevno gastro druženje začinjeno okusima i mirisima iza kojih stoje vrhunski chefovi i gastronomski čarobnjaci iz najpopularnijih zagrebačkih restorana.
Uz slogan 'dođi gladan', tijekom svakog od tri dana restorani će ponuditi drugačije menije s najfinijim delicijama pripremljenima u street food varijantama, a na ovogodišnjem će nas izdanju svojim gastro kreacijama počastiti chefovi restorana El Toro, Maredo te Lari & Penati. Uz njih, ponudu će obogatiti i drugi eminentni chefovi, vrhunski slastičari i etablirani barmeni zahvaljujući kojima će druženje uz brunch ili koktele nakon posla poprimiti jednu novu dimenziju.
- El Toro je već dobro svima poznat kroz naše neodoljive i aromatične latino okuse. Kao i svake godine mi u jesen mijenjamo meni te uvodimo neke nove namirnice, tako da će biti puno novih okusa za isprobati, a neke ćemo i predstaviti na nadolazećem Food Marketu u Petom kupeu. Kao lagani teaser, mogu otkriti da će biti batat, tortilja od ljubičastog kukuruza i juneći dimljeni jezik, poručio je chef Mario Mihelj.
Igor Tomljenović, vlasnik Bistroa Lari & Penati, otkrio je da od njihove ovogodišnje ponude možemo, kao i uvijek, očekivati najfinije sezonske namirnice:
- Kao i uvijek, jesen je doba bogatih jela od gljiva, aromatičnih okusa bundeva, slasnih kestena i raznih ukusnih confita. U tome smjeru će ići i ovojesenska ponuda u Lari&Penati, ali naravno da nećemo izostaviti i naše uvijek prisutne klasike, koje publika već dobro poznaje i obožava.'
Osim što ćemo na ovogodišnjem Food Marketu imati prilike okusiti zalogaje koji će oduševiti i najveće gurmane, svi koji to žele moći će testirati je li baš njihov recept za signature sendvič onaj koji zaslužuje titulu najfinijeg, ali i usavršiti svoje kulinarske vještine na jednoj od brojnih radionica.
Food Market u Petom se kupeu održava od 7. do 9. listopada, a ulaz je besplatan.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.