Life&style

'Dođi gladna' na Food Market Zagreb: Kesteni, budneve i gljive u street food izdanju zvuče savršeno

  • Peti kupe etablirao se kao jedno od najpopularnijh novih mjesta u gradu koje svakoga tjedna nudi brojna događanja
  • Nakon glazbenim nastupima bogatog rujna, Peti kupe od 7. do 9. listopada ugostit će ovogodišnje izdanje Food Marketa čiji slogan glasi 'dođi gladan'
  • Tijekom tri dana, brojne će delicije u street food izdanjima predstaviti brojni eminentni chefovi, vrhunski slastičari i etablirani barmeni

Otkako je prije nešto manje od pola godine otvorio svoja vrata, Peti kupe je ugostio brojna događanja. Petar Dundov, Ilija Rudman, Felver, Pepi i Antonio Žuža ovaj prostor, smješten u petoj zgradi od željezničkog kolodvora čemu i duguje ime, od prvog su dana zamislili kao multifunkcionalni prostor koji će obogatiti zagrebačku klupsku scenu, ali i poslužiti kao savršena lokacija za brojna događanja.

Možda vas zanima Fidel Gastro ima novi meni, a posebno nas je oduševio Bučamisu Rubrika Life&style Life&style

Zahvaljujući vrhunskom KV2 audio sound sustavu, Peti kupe ponudio je drugačije iskustvo kada su koncerti u pitanju, a od prvog se dana nametnuo kao jedna od omiljenih lokacija u gradu koju posjećuju mnogi željni dobrog provoda, jedinstvene atmosfere i ugođaja kakav nude najbolji europski klubovi.

 | Autor: Peti kupe Peti kupe

Nakon brojnih koncerata i Electronic Beatsa kojima je otvorio jesensku sezonu, Peti Kupe nadolazećeg će vikenda ugostiti ovogodišnje izdanje Food Marketa, višednevno gastro druženje začinjeno okusima i mirisima iza kojih stoje vrhunski chefovi i gastronomski čarobnjaci iz najpopularnijih zagrebačkih restorana. 

Uz slogan 'dođi gladan', tijekom svakog od tri dana restorani će ponuditi drugačije menije s najfinijim delicijama pripremljenima u street food varijantama, a na ovogodišnjem će nas izdanju svojim gastro kreacijama počastiti chefovi restorana El Toro, Maredo te Lari & Penati. Uz njih, ponudu će obogatiti i drugi eminentni chefovi, vrhunski slastičari i etablirani barmeni zahvaljujući kojima će druženje uz brunch ili koktele nakon posla poprimiti jednu novu dimenziju. 

- El Toro je već dobro svima poznat kroz naše neodoljive i aromatične latino okuse. Kao i svake godine mi u jesen mijenjamo meni te uvodimo neke nove namirnice, tako da će biti puno novih okusa za isprobati, a neke ćemo i predstaviti na nadolazećem Food Marketu u Petom kupeu. Kao lagani teaser, mogu otkriti da će biti batat, tortilja od ljubičastog kukuruza i juneći dimljeni jezik, poručio je chef Mario Mihelj.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Igor Tomljenović, vlasnik Bistroa Lari & Penati, otkrio je da od njihove ovogodišnje ponude možemo, kao i uvijek, očekivati najfinije sezonske namirnice:

- Kao i uvijek, jesen je doba bogatih jela od gljiva, aromatičnih okusa bundeva, slasnih kestena i raznih ukusnih confita. U tome smjeru će ići i ovojesenska ponuda u Lari&Penati, ali naravno da nećemo izostaviti i naše uvijek prisutne klasike, koje publika već dobro poznaje i obožava.'

 | Autor: Instagram @foodmarketzagreb Instagram @foodmarketzagreb

Možda vas zanima Obrnuta torta od šljiva: Savršen recept za završetak sezone ovog prefinog voća Rubrika Life&style Life&style

Osim što ćemo na ovogodišnjem Food Marketu imati prilike okusiti zalogaje koji će oduševiti i najveće gurmane, svi koji to žele moći će testirati je li baš njihov recept za signature sendvič onaj koji zaslužuje titulu najfinijeg, ali i usavršiti svoje kulinarske vještine na jednoj od brojnih radionica. 

 | Autor: Instagram @foodmarketzagreb Instagram @foodmarketzagreb

Food Market u Petom se kupeu održava od 7. do 9. listopada, a ulaz je besplatan.

Photo: Instagram @foodmarketzagreb

Komentari 0