Life&style

Fidel Gastro ima novi meni, a posebno nas je oduševio Bučamisu

  • Popularni zagrebački restoran Fidel Gastro u ponudi ima novi jesenski menu s nekim uistinu kreativnim specijalitetima
  • Fidel je poznat po vrhunskim lokalnim i sezonskim namirnicama i po modernome zero-waste pristupu kuhinji
  • Evo što su nam pripremili chef Srđan Ursić i sou-chef Marko Obradović

Popularno zagrebačko gastro odredište, restoran Fidel Gastro, ima novi sezonski meni koji jedva čekamo isprobati. Smješten u Magazinskoj 21, Fidel svojim gostima nudi jedinstveno iskustvo vrhunske fusion kuhinje, odličan izbor svjetskih i domaćih vina u dizajnerskom ambijentu i ugodnoj atmosferi kojoj pridonose zvukovi laganog jazza. 

Možda vas zanima Najslađi jesenski doživljaj: Sočna i prefina torta od lješnjaka, krušaka i meda Rubrika Life&style Life&style

Novi jesenski meni

Fidel nas je još ovog proljeća oduševio svojim proljetnim menijem i jedva smo čekali nove, jesense okuse koje je u kreativna jela pretvorio chef Srđan Ursić. Vrhunski chef koji je zanat brusio u  konobama do restorana s pet zvjezdica, koncept svog jelovnika bazira isključivo na svježim, sezonskim i lokalnim namirnicama. Fidel Gastro trudi se održati „in-house“ pripremu svih elemenata jela, pa tako sami rade dvije vrste tjestenine, kao i vlastite noodlese za ramen.

 | Autor: Fidel Gastro Fidel Gastro Ramen

A jesen je donijela i nove namirnice u Fidelovu kuhinju koje obogaćuju već postojeća jela ili su glavne zvijezde nekih novih. Tako različite sezonske gljive obogaćuju njihov poznati veganski ramen, dok se kraljica jeseni - buča nalazi u različitim kombinacijama jela, juhama, ali i desertima.

Posebno nas je oduševila Fidelova verzija tiramisu kolača s bučom na kojemu možemo zahvaliti sous-chefu Marku Obradoviću. Marko je dizajnirao tri izvrsna deserta, od kojih je nemoguće izdvojiti jedan pa ćemo spomenuti sva tri: tiramisu s bučom odnosno Bučamisu, Čokolada i kruška, čije ime jasno govori o kojim se sastojcima radi i „Onaj u zdjelici“, čije sastojke ćete morati sami otkriti.

 | Autor: Fidel Gastro Fidel Gastro Bučamisu

 | Autor:

"Zero-waste pristup kuhinji danas se gotovo pa podrazumijeva, a mi se trudimo uvijek pronaći nove načine da ga primijenimo pa tako i dalje na meniju imamo i file lososa i wok losos kako bi dijelove ribe koji nisu za file mogli dodati u wok i stvoriti novo izvrsno jelo. Od namirnica koristimo svinjsku vratinu koja nije uobičajena za ovu razinu kuhinje, no pripremamo ju na takav način da finalni proizvod bude na visokoj razini kulinarstva i okusa," kaže kreativni chef. 

 | Autor: Fidel Gastro Fidel Gastro File lososa

 | Autor: Fidel Gastro Fidel Gastro Cappelletti

Fidel na moru

Ovoga ljeta otvorio se još jedan Fidel restoran i to na moru, točnije na otoku Krku. Fidel from the sea je sezonski tip restorana koji nudi poseban menu prilagođen moru, a sastoji se od od onog najukusnijeg što nam more nudi, kao i ljetnih namirnica. Za morsku Fidelovu ponudu morat ćemo pričekati novu ljetnu sezonu, no zato do tada možemo uživati u jesenskim i zimskim specijalitetima koje nam nudi Fidel Gastro.

 

Photo: Fidel Gastro

Komentari 0