Life&style

Vikend ideja! Isprobaj ovaj 10-minutni recept za tiramisu

Obožavaš jesti slatko, a nemaš vremena za dugotrajnu pripremu i pečenje. Mi imamo brzo rješenje u kojem će uživati svi ljubitelji tiramisua

Nisu svi fanovi ovog deserta s okusom kave, ali ako jesi- ovaj recept će ti olakšati pripremu. Nije potrebno provesti puno vremena u kuhinji da bi napravila desert o kojem će se pričati. Idealan je kad ti dođu iznenadni gosti ili pak kad se tebi jede nešto slatko i kremasto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Red Velvet Cakes (@redvelvet_kosice)

Sastojci za veće društvo:

  • 1 pakiranje piškota ( duplo)
  • 500 grama mascarpone sira ( ili neki drugi neslani sir)
  • 500 mililitara slatkog vrhnja
  • 100 grama šećera u prahu
  • 2 decilitra crne kave
  • 1 žlica Baileysa ili Maraschina
  • Kakao  
     

Priprema:

Slatko vrhnje, šećer i krem sir dobro umuti. Piškote natrgaj na komade i vrlo kratko ih umoči u kavu s dodatkom Baileysa ( Maraschina, ruma... po tvojoj želji). Od piškota složi red u čaši. Preko piškota stavi red smjese sa sirom i vrhnjem, pa opet piškote i tako dok ne dođeš do vrha. Na vrhu završi kremom i posipaj malo kakaa za ljepši izgled i još bolji okus. Ostavi da se malo ohladi prije posluživanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ANNELOES ★ (@lalaloess)

Osim ovog klasičnog recepta, ovaj desert možeš kombinirati s voćem koje je miksano ili s cijelim komadima voća. Ovakva verzija će osvježiti, a pomalo i iznenaditi okusom sve koji ga probaju. A izgledom će oduševiti sve koji ga vide. S posluživanjem u staklenoj čaši ili posudici možeš napraviti pravo remek djelo.

Možda vas zanima Mljac! Donosimo ti recept za najbržu pripremu čokoladne torte Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 🎀 Y O S R A 🎀 (@yosrakooli)

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0