Life&style

Mljac! Donosimo ti recept za najbržu pripremu čokoladne torte

Ova torta postat će tvoj omiljeni desert i ispuniti sva očekivanja jer je savršenog i bogatog okusa, a priprema joj je jako brza

Kad su slastice u pitanju, čokoladne torte apsolutne su kraljice koje malo tko ne voli. Međutim, priprema ove čokoladne poslastice nerijetko djeluje odbojno, pogotovo kada se u receptu nalaze riječi poput „slaganje slojeva“, „kuhanje kreme“ i „nekoliko kora“. Što ako ti kažemo da imamo recept za tortu koja uopće nije komplicirana, koja se priprema bez upotrebe pećnice i čiju pripremu trebaš svega 15 minuta? Otkrivamo ti ga u nastavku:

Sastojci:

Za koru: 15 komada Petit Beurre ili McVities Digestive keksa (čokoladnih), pola šalice otopljenog maslaca, 2 žlice kvalitetnog kakaa, šalica tamne čokolade

Za kremu: 3 šalice slatkog vrhnja, 2 žlice maslaca, 2 šalice tamne čokolade

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Priprema:

1. Kekse usitni u sjeckalici za hranu, a potom im dodaj maslac i kakao i nastavi miješati. Kad dobiješ jednoličnu mrvičastu smjesu dodaj joj čokoladu i još nekoliko sekundi obradi u sjeckalici kako bi se sastojci sjedinili. Dobivenu smjesu ravnomjerno raspodijeli po kalupu za tortu.

2. Slatko vrhnje stavi u malo veću posudu, dodaj mu dvije žlice maslaca i sve zajedno ugrij u mikrovalnoj pećnici (2 minute). U vruću smjesu dodaj kockice čokolade i miješaj dok se čokolada ne otopi. Dobivenu smjesu prelij preko kore i poravnaj.

3. Gotovu tortu ostavi u hladnjaku najmanje tri sata. Nakon što se ohladi, tortu izvadi iz kalupa, pospi kakaom i po želji posluži uz komadiće čokolade, voćnu kremu ili šlag.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Sočna i ukusna, ova torta razmazit će tvoja nepca, a ljubitelji čokolade konačno će moći na brz i jednostavan način pripremiti svoju omiljenu poslasticu. Dobar tek!

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0