Lješnjaci, kruške i med, jesenska kombinacija okusa s kojom ne možete pogriješiti. Pripremite jednostavnu tortu od ovih namirnica i uživajte u divnim, toplim okusima najšarenijeg godišnjeg doba. Lješnjaci i kruške izvrstan su spoj u samom biskvitu dok će glazura od meda i limuna dati završni dodir koji savršeno zaokružuje ovaj desert. Sladite se sezonski!
Sastojci:
- 6 žlica maslaca
- 100 g brašna
- 120 g mljevenih lješnjaka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica kardamona
- ½ šalice smeđeg šećera
- 2 jaja
- 100 ml jogurta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 kruške
- 2 žlice meda
- 2 žlice limunovog soka
- Prstohvat soli
Priprema:
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, lješnjake, prašak za pecivo, sol i kardamom.
- U drugoj posudi miksajte jaja i šećer.
- Dodajte jogurt, ekstrakt vanilije pa istucite još malo.
- Maslac otopite i dodajte smjesi.
- Dodajte suhe sastojke mokrima i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- Prebacite u kalup za pečenje, posložite na ploške narezanu krušku po vrhu, pospite je šećerom i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme pomiješajte limunov sok i med.
- Kada je kolač gotov i malo se ohladio, premažite ga medom i limunovim sokom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.