- Obožavamo recepte uz koje nam slastice ispadnu jako ukusne, ali i vizualno primamljive
- Jedan od takvih je upravo i ova torta od bijelog vina i bijele čokolade, a kombinacija toliko dobro zvuči samo i kad pomislimo na nju
- Najbolje od svega je što priprema doista nije komplicirana, recept je prihvatljiv čak i za one koji ne vole previše petljati po kuhinji
- Pročitaj više: Profinjeni recept za posebne prilike - sočna torta sa šampanjcem i nadjevom od sira s malinama
Otkrili smo idealnu proljetnu tortu koja je gotovo po svačijem guštu. Lijepo izgleda, odličnog je okusa, jednostavno se priprema. Imali li nešto bolje od toga? Torta se priprema s bijelim vinom, gotova je nabrzaka (samo staviš sve sastojke u posudu i promiješaš), a ukus je doista fantastičan. Ako to nisu dovoljni argumenti za kušanje…
Sastojci:
- 380 g omekšanog maslaca
- 5 jaja
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 380 g šećera
- 300 g mrvica bijele čokolade
- 1 prstohvat soli
- 200 ml bijelog vina (suhog)
- 400 g brašna
- 1 pakiranje praška za pecivo
Za preljev:
- 300 g bijele čokolade za kuhanje
- svježe bobičasto voće, čokoladne mrvice, kora od limuna ili jestivo cvijeće kao ukras
Priprema
- Pomiješaj maslac, šećer, vanilin šećer, jaja i sol u zdjeli. Dodaj prašak za pecivo i brašno pa dobro promiješaj. Postepeno dodaj bijelo vino, zatim dodaj čokoladne mrvice te miješaj tijesto dok ne postane glatko.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti kalup za tortu (promjera oko 26 cm), stavi unutra tijesto pa zagladi. Peci kolač otprilike 45-50 minuta (napravi test čačkalicom!). Vrijeme pečenja razlikuje se od pećnice do pećnice, zato uvijek provjeri malo ranije.
- Ostavi da se gotova torta ohladi pa je izvadi iz kalupa. Rastopi čokoladu za preljev u posudi uronjenoj u vruću vodu, a zatim raspodijeli po kolaču. Možeš ukrasiti tortu svježim bobičastim voćem, cvijećem, mrvicama ili korom od limuna te poslužiti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.