- Što se bliži ljeto to se sve više veselimo jednostavnim, osvježavajućim slatkim okusima koji nas opuštaju i oduševljavaju
- Zato pozdravljamo recept za ovu voćnu tortu od sira rajskog okusa...
- A dolaskom proljeća i približavanjem ljeta stiže nam sve više sezonskog voća, zato ubaci bilo koje voće koje ti se sviđa, ne mora to biti nužno ono iz recepta...
- Pročitaj više: Neodoljiva slatka senzacija: Portugalska torta od badema savršeno se slaže s proljećem
Ova voćna torta s kremom od sira i hrskavim biskvitom od keksa savršena je alternativa za sve koji ili nemaju vremena ili sklonosti za pečenje kolača, ali svejedno svojim ukućanima ili gostima žele poslužiti slatki kulinarski užitak. I najbolje od svega: ne moraš je ni stavljati u pećnicu!
Sastojci:
- 200 g keksa (npr. Leibniz ili Petit Beurre keksi)
- 100 g maslaca
- 100 g mascarpone sira
- 250 g malomasnog svježeg sira
- 50 g šećera u prahu
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 pakiranje učvršćivača za šlag
- 100 g malina
- 50 g borovnica
- 2 žličice soka od limuna
Pribor:
- okvir za tortu promjera 20 cm (alternativno veća)
- ručni mikser
- valjak za tijesto
Priprema
- Stavi kekse u vrećicu za zamrzavanje i usitni ih s pomoću valjka za tijesto što je sitnije moguće.
- Zatim polako rastopi100 g maslaca u loncu, umiješaj mrvice keksa i sve zajedno dobro miješaj dok se ne stvori ravnomjerna smjesa.
- Stavi smjesu maslaca i keksa u kalup, čvrsto pritisni na dno i stavi je u hladnjak da se stvrdne.
- Zatim stuci vrhnje s učvršćivačem za šlag u čvrstu smjesu.
- Potom pomiješaj sir sa 2 žličice soka od limuna, dodaj mascarpone i šećer u prahu, a zatim umiješaj tučenu kremu.
- Izvadi biskvit iz hladnjaka i po njemu raspodijeli pola kreme.
- Stavi maline u preostalu kremu (one također mogu biti zamrznute, ali prethodno moraju biti odmrznute) i s pomoću miksera sve pažljivo pomiješaj na niskoj brzini.
- Zatim stavi kremu od malina na sloj sira u kalup te lijepo zagladi.
- Stavi tortu u hladnjak i ostavi tamo najmanje dva sata.
- Prije posluživanja možeš dodati nekoliko bobica na tortu kao ukras.
Savjet: krema od sira i malina također je prikladna za zamrzavanje i može se poslužiti kao sladoled ili kao osvježavajući desert.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.