- Toblerone spada među omiljene kupovne čokolade, ali zašto ne iskušati domaću varijantu?
- Hrskavi lješnjaci, specifični okus karameliziranog meda... Mmmm
- Čak ćemo ove kolačiće i oblikovati u trokute, baš kao pravi Toblerone!
- Pročitaj više: SOS kolač - ovaj super lagani i sočni desert spašava život kad nam zatreba nešto slatko
Toblerone čokolada specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Makar dolazi i u novim okusima, klasika je klasika, često ljudima i najdraža. Dok jedemo slasnu čokoladu osjetimo hrskave lješnjake, ali i komadiće karameliziranog meda koji čine ovu čokoladu posebnom. Znaš li da sličnu čokoladu lako možeš napraviti i doma? Uz malo truda i za svega pola sata posla možeš napraviti neodoljivu poslasticu koja podsjeća na originalne Toblerone!
Domaća Toblerone čokolada
Sastojci:
- 300 g čokolade
- 300 g lješnjaka
- 3 jaja
- 300 g maslaca
- 300 g keksa
- 300 g šećera
Priprema:
- Karamelizirajte 200 g šećera i umiješajte u karamel 200 g prepečenih lješnjaka. Izmiješajte i stavite na podmazani tanjur i ostavite da se prohladi.
- Ostatak šećera pjenasto umutite s jajima.
- Maslac posebno umutite pa sjedinite s jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.
- Karamel od lješnjaka isjeckajte sitno i umiješajte u smjesu, pa dodajte mljeveni keks.
- Masu dobro promiješajte da se sve lijepo sjedini i izlijte u kalupe.
- Ostavite u frižideru da se stegne.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.