Life&style

Da u našoj blizini postoji teretana koja ovako izgleda - nikad ne bismo imale izgovor da ne idemo!

  • U Los Angelesu je otvoren Heimat, privatni fitness i lifestyle klub na gotovo 7000 kvadrata koji, malo je reći, izgleda senzacionalno
  • Svaki kutak ovog fitness kluba dizajniran je i osmišljen s velikom pažnjom
  • Osim različitih soba za vježbanje, Heimat sadrži i restoran, bazen na vrhu zgrade, spa centar te bar koji čak nudi i intravenozni drip s infuzijom

Ima tih nekih ljudi koji su oduvijek u vrhunskoj formi, kojima nije problem ustati u 5 ujutro da bi otišli u teretanu ili trčali prije posla, bez obzira na kišu, hladnoću, snijeg ili južinu. Neki se takvi rode, neki takvima postaju, a kako točno, i sama bih voljela znati budući nekako više naginjem onima koji su ovim prethodno spomenutima dijametralno suprotni. Drugim riječima, ako je vježbanje u pitanju, ne možeš ti meni toliko dobru stvar ponuditi koliko ja dobar izgovor mogu smisliti. 

Ništa dosad u mom slučaju upalilo nije, ni odlično društvo, ni zabavan program vježbanja, ni ganc nova oprema za vježbanje. Upalilo nije ni ono što sam puno puta imala prilike čuti, 'plati pa će te to natjerati da ideš'. Platila sam i opet nisam išla. Pa ipak, kao netko kome je estetika oduvijek bila bitna do te mjere da sam i laptop kupovala vodeći se njegovom ljepotom, a ne konfiguracijom, kada sam na internetu naletjela na Heimat teretanu, nisam mogla ne zapitati se bi li mi, uz ovakvu teretanu, ikoji izgovor uspio pasti na pamet i je li prostor koji te bez daha svojim uređenjem ostavlja više nego sprave u njemu dovoljan da i ja jednom ne odustanem. Odgovor kako stvari stoje vjerojatno neću doznati jer se spomenuta teretana nalazi u Los Angelesu pa upis baš i nije opcija. Da ima kakav jeftini javni prijevoz... možda!

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

Vježbe koje se mogu raditi i u krevetu Možda vas zanima Ulijenila si što se sporta tiče? Ovih 5 fitness vježbi možeš raditi i u krevetu Rubrika Life&style Life&style

Da ispravim samu sebe, Heimat zvati teretanom možda je malčice pogrešno jer je u pitanju zapravo privatni fitness i lifestyle klub koji se prostire na gotovo 7000 kvadrata i koji danas postoji zahvaljujući tome što je jedna od stvari u koje vjeruje Sebastian Schoepe, predsjednik fitness konglomerata RSG Group North America, ta da bi uživanje trebalo biti dio svake dobre wellness rutine. Upravo iz tog razloga, kada je odlučio krenuti s ambicioznim novim projektom pod imenom Heimat, pobrinuo se da to bude prostor u kojem je uživanje ozbiljan understatement.

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

Bazen s pogledom na Hollywood Hills nalazi se nekoliko katova iznad sobe s redovima traka za trčanje, na samom krovu zgrade, a studio za bootcamp smjestio se ispod restorana kojeg vodi chef Michelin Mina s Michelinovom zvjezdicom. Heimat nudi tečajeve pilatesa, joge, kineze, spina i boksa, a ima i spa centar koji nudi sve, od švedske masaže do tretmana lica i pedikure. Ogroman bi propust bio ne spomenuti bar koji čak ima i intravenozni drip s infuzijom za sve one kojima je možda potrebno da dođu k sebi od prethodne noći. Dok većina teretana radi na ideji discipline i žrtve, Heimat potiče svoje članove da žive i opuste se s vremena na vrijeme.

Erika Rischko Možda vas zanima U 81. godini 'fitness baka' inspirira korisnike TikToka - ima 135.000 pratitelja! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

Heimatova estetika u potpunosti odgovara njegovoj filozofiji pa tako prostore krase bambusovi podovi u obliku riblje kosti, murali, rasvjetni središnji dijelovi i, u slučaju kardio sobe, vodopada i galerija živih kaktusa. Schoepe je želio da svaka soba uključuje nešto što krade poglede, bilo da se radi o umjetničkom djelu, dizajnerskim završnim detaljima ili rasvjetnoj instalaciji. Dodatni plus cijeloj priči je i to što Heimat ograničava svoje članstvo kako njegovi prostori i razredi ne bi bili pretrpani i prebukirani.

Slavni dizajner interijera Martin Brudnizki koji svoj stil naziva eklektičnim minimalizmom osmislio je Mother Tongue, restoran ukrašen paletom boja zalaska sunca u Kaliforniji sa šerbet narančastim, koraljno ružičastim i tirkizno plavim detaljima, te prostor knjižnice u kojem je eksperimentirao s presvlakama od cvijeća. 

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

Možda vas zanima 71% žena u teretani doživi neugodnost od strane muškaraca, ovako su se počele braniti Rubrika Life&style Life&style

Jednako maštovito osmišljen je i jelovnik, usredotočen na jela koja odgovaraju brojnim prehrambenim ograničenjima pa tako ljubitelji ketoterapije mogu naručiti losos s bijelim miso umakom, a oni koji jedu biljnu hranu mogu uživati u janjetini od shiitake gljiva. Mislilo se i na one željne cheat meala pa su se u restoranu pobrinuli da njihov burger bude jedan od najboljih.

Bajkovit u teoriji, i, iskreno vjerujem, još bajkovitiji u stvarnosti, Heimat je samo posljednji u nizu primjera sve prisutnijeg trenda u svijetu fitnessa, a taj je da se vježbanju umjesto kao iscrpljujućem iskustvu usmjerenom prema fizičkim rezultatima počne pristupati na holističkiji i održiviji način koji je jednako korisan za naše mentalno zdravlje. Tko zna, možda baš u tome leži ono nešto što će i mene natjerati da mrdnem guzom malo češće. I povremeno se nagradim burgerom!

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

 | Autor: Heimat Heimat

Photo: Heimat
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Kraljevska teretana