Life&style
Erika Rischko

U 81. godini 'fitness baka' inspirira korisnike TikToka - ima 135.000 pratitelja!

  • Čak i kada dosegneš dob za umirovljenje, tvoj fit i aktivan život ne mora biti gotov, a za neke ljude tek tada počinje! 
  • Tako je i za Eriku Rischko, koja je svoju strast za funkcionalnim treningom otkrila tek u starijoj dobi
  • Danas je 81-godišnjakinja čak u trendu na TikToku sa svojim videozapisima o vježbanju 

Čak je i u dubokoj starosti važno da se ne leži lijeno kod kuće, nego da svakodnevica bude puna akivnosti i raznolika. Uostalom, ne kaže se uzalud da tko miruje - hrđa. 

81-godišnja Erika Rischko ovu je mudrost shvatila vrlo ozbiljno. Redovito objavljuje videozapise o vježbanju na video platformi TikTok. Od plank izazova, preko sjedenja uza zid, do zamaha s girjama, sve je bilo uključeno.

Velika motivacija za sve

Čini se da se njezinim obožavateljima sviđa njezin sadržaj pa je s vremenom izgradila zajednicu od preko 135.000 pratitelja, a njezini video uradci ponekad imaju nekoliko milijuna pregleda. U veljači prošle godine joj je kći otvorila Instagram račun na kojem je umirovljenica počela učitavati svoje snimljene treninge tijekom prvog lockdowna. Dva mjeseca kasnije dodala je TikTok, a nedugo zatim ona i njen suprug otplesali su prvi plesni izazov, koji je nevjerojatno popularan na platformi. Videospotovi su posebno popularni kod mlade publike. 

@erikarischko

Just another day at the gym 🏋️‍♀️😅 next time I do 30 seconds as 15 secs is too short #plankchallenge2020 #plankchallenge #gymvibes

♬ Remember the Name (feat. Styles of Beyond) - Fort Minor

Nikad nije kasno za vježbanje

Rischko nije uvijek bila tako sportski nastrojena. „Sportom sam se počela baviti tek s 55 godina, nakon što se moja kći upisala u teretanu“, otkriva za portal 'web.de'. Tada je trenirala tri do četiri puta tjedno.

Međutim, Rischko je svoju strast za fitnesom razvila tek prije desetak godina nakon što je u njenom fitness studiju otvoren prostor za funkcionalni trening. U funkcionalnom treningu se bučice, trenažeri i slično koriste za istovremeno aktiviranje nekoliko mišićnih skupina. Nema problema za Rischko, koja kao uzor pokazuje da redoviti treninzi mogu dobro funkcionirati do starosti.

Ni pandemija korone ne može poremetiti njene planove. Budući da su fitness dvorane bile povremeno zatvorene tijekom pandemije, 81-godišnjakinja je svoju dnevnu sobu pretvorila u teretanu. Tako se nastavlja održavati u formi s bučicama, a odnedavno i s trampolinom.

@erikarischko

Yes, we are having fun 😄 #sillydance #beActive #seniorcitizen #oldpeopledoingtiktoks

♬ Music trap - 🙈

Zajedno je zabavnije

Uvijek uz nju: vjerojatno najbolji partner za trening joj je njezin suprug, „djed Frank“. To se može vidjeti i na nekim videima. Na primjer, kada njih dvoje razvaljuju plesni podij kako bi izveli tipične TikTok koreografije.

Uz toliko tjelovježbe i zabave zajedno, nije ni čudo što su njih dvoje toliko sretni do starosti. „Nakon 59 godina braka i dalje smo zaljubljeni jedno u drugo“, napisala je Rishko ispod videa. 

Photo: TikTok/Erika Rischko

Komentari 0