Stars
Elizabeth Hurley

Elizabeth Hurley s 56 izgleda kao da joj je 26: njenih 6 savjeta isplati se poslušati

  • Elizabeth Hurley, 56, podijelila je sve svoje najbolje savjete za sretan život i mladolikost
  • I ne, nisu o luđačkom vježbanju i dijetama, više su, onako, filozofski
  • Makar, spomenula je i omiljenu tjelovježbu: radije se oznoji čisteći po kući nego da ide u teretanu 

Sa 56 godina je Elizabeth Hurley ikona ljepote. Međutim, između svojih napornih dana modela i glumice, također nalazi vremena da prihvati svoju ulogu globalne ambasadorice u kampanji protiv raka dojke tvrtke Estée Lauder Companies što je več 26 godina. Nedavno je u objavi na Instagramu objasnila zašto joj je to toliko važno. „Kada je moja baka početkom 90-ih izgubila život zbog raka dojke, nitko nije otvoreno govorio o ovoj bolesti“, napisala je. „Vremena su se promijenila, ali ljudi i dalje umiru. Danas je naš poziv da pomognemo u borbi protiv raka dojke hitniji nego ikad, jer je to danas najčešće dijagnosticirani rak u svijetu“.

Povrh toga, ona polako postaje i fitness influencerica. Prelistaj njezine ostale objave i jasno je da Liz zna jako puno o zdravom načinu života. Njezino super snažno tijelo to u potpunosti dokazuje. Pitaš se kako izgleda tako dobro? 

Kretanje - da, ali kao dio svakodnevne rutine

Budući da Lizin dani na snimanju mogu biti dugi, ona nastoji ubaciti u rutinu trening kad god može. Ona voli „spontani“ fitness, odnosno, ubrzati korak i otkucaje srca u trenucima tijekom svoje dnevne rutine. „Zapravo ne radim nikakve vježbe same po sebi, jer mi je draže vježbati radeći nešto, nego biti u teretani“, kaže Elizabeth.

Istraživanje sugerira s koliko bi godina trebala prestati nositi bikini. Slažeš li se?

Vrtlarenje i kućanski poslovi umjesto trake za trčanje

Lizina fitness rutina počinje čim se probudi. Radi čučnjeve dok pere zube kako bi tonirala noge i stražnjicu. Zatim izvodi pse na 20-minutnu šetnju da odmah ujutro poboljša cirkulaciju.

Ali, koji je njezin omiljeni način da se oznoji? Vrtlarenje, tijekom cijele godine. Liz je velika obožavateljica sječe drveća, a uživa i u grabljanju lišća. „Zimi radim vani koliko i ljeti“, izjavila je u jednom intervjuu. I osjeća se super zadovoljno nakon dobrog rada u dvorištu. Uglavnom, radije bih radila kućanske poslove nego išla u teretanu“, kaže. „Radije bih izribala zrcalo – to je super vježba.“

Malo sjediti ne radeći ništa

Bilo da se bavi modelingom ili glumom, njeni dani često počinju u 5 ujutro i traju satima, pa joj je važno pronaći vrijeme za opuštanje. Kad je pandemija sve stavila na čekanje, Elizabeth je shvatila da stalno razmišlja o poslu te da to u velikoj mjeri utječe na njezino mentalno zdravlje. „To me natjeralo da shvatim kako sam već 30-ak godina u modu borbe ili bijega. Nisam baš opuštena kao osoba, ali moram reći da sam postala opuštenija tijekom izolacije.“

Možda vas zanima Nećeš vjerovati kako izgleda sin Elizabeth Hurley - na frizuri bi mu pozavidjele mnoge djevojke Rubrika Stars Stars

Liz objašnjava da joj je provođenje vremena nasamo sa svojim mislima pomoglo da odluči gdje usmjeriti svoju energiju. „Doista cijenim što sam se natjerala da mirno sjedim“, kaže, „prije bih se uvijek osjećala pomalo krivom, jer sam znala da imam neodgovorenih emailova koje bih trebala riješiti. Više cijenim svoje slobodno vrijeme i usporila sam raspored. Dakle, pristigla pošta ostaje neko vrijeme neotvorena“. 

Zbogom gadgeti, vratila sam se knjigama

Liz kaže da joj je raspored spavanja patiio, ponajviše zbog toga jer je puno vremena provodila pred ekranom. „Sada više ne nosim svoj telefon ni elektroniku u spavaću sobu“, kaže. „Na početku pandemije bila sam na iPadu prije spavanja, gledala vijesti i zapravo sam se doista bojala. Pa, nakon što sam to radila prvih nekoliko mjeseci pandemije, ostavila sam sve u prizemlju, otišla na kat i vratila se pravoj knjizi, umjesto da čitam na iPadu. I moram reći da mi se san prilično poboljšao“. 

Ono do čega nam je stvarno stalo

Ovih dana Liz ima vremena i energije za stvari do kojih joj je doista stalo, poput osviješćivanja opasnosti od raka dojke. Nakon što je na Instagramu objavila snimak s porukom svojim pratiteljima da izvrše samoprovjeru grudi, Elizabeth kaže da su joj dvije bliske prijateljice u kasnim 30-ima pružile u ranoj fazi pronašle kvržice za koje su liječnici potvrdili da su rak dojke.

„Da nisu vidjele tu objavu, bila bi to doista druga priča“, kaže Elizabeth, napominjući da većina žena prvi mamograf ne radi do 40. godine. To je ono što uistinu želimo postići s ovim.  „Želimo doći do ljudi, jednog po jednog, te pokušati promijeniti njihovu sudbinu. To je na kraju postala jedna od najvažnijih stvari u mom životu.“

Photo: Instagram@kourtneykardash
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Sexy macka i u 50ima.