Life&style

Crno vino može zamijeniti sat vježbanja? Sva sreća da ovih dana samo slavimo

Dobre vijesti za ljubiteljice crnog vina: ne moraš se odreći čaše vina navečer, jer ta navika pozitivno djeluje na tvoje tijelo

Često se govori i piše o pozitivnim svojstvima crnog vina: svaki dan jedna čaša crnog vina navečer smanjuje rizik od raka i demencije, regulira šećer u krvi te ima anti-aging efekt. 

Možda vas zanima 5 dana pila sam čašu crnog vina prije spavanja, evo što se dogodilo Rubrika Život Život

Sada imamo još jednu dobru vijest: čaša crnog vina ima jednak efekt na naše tijelo kao i sat vremena treninga izdržljivosti. Ne vjeruješ? Kanadski znanstvenici nedavno su otkrili da resveratrol, tvar koja se nalazi u crnom vinu, ima jednak utjecaj naše tjelesnu snagu, funkciju srca i snagu mišića kao što ima i sat vremena fitnessa. 

via GIPHY

Možda vas zanima Torbica iz koje točiš vino? Evo još fora činjenica o vinu Rubrika Life&style Life&style

Vino neće zamijeniti efektivan trening 

Znanstvenik koji je vodio istraživanje, dr. Jason Dyck, vidi u rezultatima šansu za bolesne, tjelesno ograničene ljude, jer tako i oni mogu napraviti nešto dobro za svoje tijelo te osjetiti pozitivne efekte koje trening ima na tijelo. Međutim, efektivan trening kod kojeg sagorijevamo kalorije, ali nam i služi za uspostavljanje ravnoteže nakon stresne svakodnevice, ne može se baš tako jednostavno zamijeniti. Ali, zahvaljujući ovim informacijama, možemo još malo više guštati u sljedećoj čaši vina. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • doris12

    Upravo sam platio 6562 € koji rade na mom laptopu ovog mjeseca. A ako mislite da je cool, moj razvedeni prijatelj ima dvije male djece i napravio više od € 8k u prvom mjesecu. Izgleda da je tako dobro zaraditi ... prikaži još!