- Radionice su prilika da istražimo svoju kreativnost, upoznamo nove ljude, stvorimo vlastita umjetnička remek-djela i pritom se odlično zabavimo
- Baš zato ne iznenađuje što je njihova ponuda sve raznovrsnija i što je sve više onih koji dragocjeno slobodno vrijeme odlučuju provesti na ovaj način
- Ona koja će posebno oduševiti sve slatkoljupce je i uvjerljivo najslađa od svih - radionice čokolade u bajkovitom mariborskom čokoladnom selu, uz čokoladni džin i čokoladno pivo
Posljednjih godina svjedočimo sve većoj popularnosti raznih kreativnih radionica koje spajaju umjetnost i zabavu. Od radionica izrade vlastitih komada od keramike ili biljnih terarija do slikanja uz vino, sve redom nude jedinstvenu priliku da istražimo svoju kreativnost, upoznamo nove ljude, stvorimo vlastita umjetnička remek-djela i pritom se zabavimo pa ne iznenađuje što je njihova ponuda sve raznovrsnija i što je sve više onih koji dragocjeno slobodno vrijeme odlučuju provoditi upravo na ovaj način.
Svaka koju smo dosad posjetili oduševila nas je na svoj način i svaku bismo rado ponovili, a ona koja će posebno oduševiti sve slatkoljupce je ona uvjerljivo najslađa od svih - radionica čokolade u bajkovitom mariborskom čokoladnom selu.
Chocolate village by the river od Zagreba je udaljen tek malo više od sto kilometara, a ovaj nas je predivno uređen glamping resort apsolutno očarao cijelom pričom. Sve se tamo vrti oko čokolade pa su tako kućice koje su smještene uz rijeku Dravu nazvane po raznim vrstama kakaa i uređene u čokoladnim nijansama, gostima se poslužuje čokoladni doručak, beauty tetmani uključuju čokoladnu kozmetiku i čokoladne masaže, okusiti se može lokalno proizveden čokoladni džin i pivo, vrećice za pranje rublja označene su kao 'prljava odjeća: najvjerojatnije zamrljana čokoladom'...
Tu su dakako i ove najslađe radionice kojima će malo tko odoljeti, a koje se održavaju u obližnjoj manufakturi Teta Frida. 'Bean to bar' radionice nisu samo najukusnije i najslađe radionice koje je moguće iskusiti, već su i jedine koje nam pružaju priliku da čokoladu doživimo svim osjetilima.
Prvi korak je detaljnije upoznavanje ploda stabla kakaovca od kojeg se pravi čokolada i dugog puta koji zrno kakaovca mora prijeći da bi postalo prefin zalogaj. Na radionici se izrađuju vlastite čokolade sa sastojcima po želji, uz to se uživa u ispijanju čokoladnog džina ili čokoladnog piva, a šećer na kraju je degustacija brojnih Fridinih potpuno prirodnih čokoladnih kreacija od kojih su mnoge dobile međunarodna priznanja i nagrade.
Na radionicama sudjeluju minimalno četiri osobe, cijena radionice je 39,90 eura po osobi, a moguće je kupiti i obiteljski paket za dvije odrasle osobe i dvoje djece do 10 godina starosti po cijeni od 145,90 eura. Skupi li se cijela četa od barem 20 čokoholičara, cijena je nešto povoljnija, a za radionice se potrebno prijaviti putem maila ili telefona. Okupiti dvadesetak ljudi već je ozbiljan pothvat, ali nam zato u sekundi na pamet pada nekoliko prijateljica koje će ovakvu radionicu jedva dočekati. I eto odličnog vikend izleta!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.