Life&style

Čita se u dahu: Napokon je stigla i knjiga 'Kraljica Charlotte', u paketu s brojnim uzbudljivim zapletima

  • U prodaju je stigla nova knjiga - 'Queen Charlotte', koja se nadovezuje na spinoff serije koji je premijerno prikazan na Netflixu prošlog tjedna
  • Nova priču o kraljici Charlotte zajedno su napisale Julia Quinn i Shonda Rhimes, a donosi detalje o tome kako je brak mlade kraljice s kraljem Georgeom pokrenuo i veliku ljubavnu priču i društvenu promjenu
  • Knjiga obiluje zapletima, komplikacijama i snažnim emocijama, pružajući nam uzbudljivu vožnju kroz sve što je prethodilo događajima u Bridgertonu i servirajući nam roman koji se čita u jednom dahu

Svega nekoliko dana nakon što su obožavatelji Bridgertona s nestrpljenjem dočekali novu dozu sočnih ljubavnih zapleta, iz ovog uzbudljivog dijela svemira stiže još jedna fantastična poslastica: nova priča o kraljici Charlotte koju su zajedno napisale Julia Quinn i Shonda Rhimes.

Avon Books izdao je novu knjigu, prednastavak koji donosi priču o tome kako je brak mlade kraljice s kraljem Georgeom pokrenuo i veliku ljubavnu priču i društvenu promjenu, stvarajući svijet koji su naslijedili likovi koje poznajemo iz Bridgertona.

 | Autor: Amazon Amazon

Knjiga 'Queen Charlotte' nadovezuje se na spinoff serije koji je premijerno prikazan na Netflixu prošlog tjedna, a koji se i sam fokusira  na mladu kraljicu Charlotte koju glumi India Amarteifio. Zanimljivo je da je kraljica Charlotte stvarna povijesna ličnost, rođena kao njemačka plemkinja koja se 1761. udala za kralja Georgea III, no nije poznato koliko su knjiga i serija vjerne događajima iz stvarnog života kraljice. 

 | Autor: Netflix Netflix

Kraljica Charlotte i kralj George Možda vas zanima 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu': Stvarna ljubavna priča iza kraljevskog braka Charlotte i Georgea III. Rubrika Life&style Life&style

"Pretakanje Bridgertona iz knjige u seriju bilo mi je fascinantno za gledati, a za mene je bio tako uzbudljiv izazov krenuti u drugom smjeru, ovoga puta pretvarajući Shondinu briljantnu viziju u roman", rekla je autorica Bridgertona, Julia Quinn. "Posebno sam oduševljena što imam priliku pisati o kraljici Charlotte koje nije bilo u originalnim romanima. Njezin lik i briljantno utjelovljenje Golde Rosheuvel bilo je pravi tour de force i mislim da će čitatelji voljeti priliku da je dublje upoznaju", poručila je.

Priča počinje kratkim prologom iz sadašnjeg Bridgertonovog vremenskog slijeda i viješću da je princeza Charlotte, unuka kralja Georgea III. i kraljice Charlotte, umrla pri porodu. Lady Whistledown nas obavještava da ovo nije samo obiteljska tragedija, već i prava kraljevska kriza, budući je princeza bila jedini zakoniti nasljednik među 13 Georgeove i Charlotteine djece od kojih su mnoga još uvijek nevjenčana. 

 | Autor: Netflix Netflix

Nakon intrigantnog prologa sa samog početka, knjiga nas vraća 56 godina unatrag, kada mladu njemačku princezu Charlotte njezin brat Adolphus prati u Englesku. Ona nije oduševljena udajom za mladog britanskog kralja Georgea kojeg nikada nije upoznala i o kojem ne može ništa naučiti, a njezin dolazak izaziva šok među kraljevskim obiteljima jer nitko nije shvaćao da je princeza crna. Kako bi spasila obraz, princeza Augusta, majka kralja Georgea, odlučuje pozvati imućne obojene obitelji na kraljevsko vjenčanje i dodjeljuje im plemićke titule. 

Možda vas zanima Za sve kojima je Bridgerton probudio strast za povijesnim romansama, imamo 10 odličnih knjiga Rubrika Life&style Life&style

Prva poglavlja također nas upoznaju i s tri druga lika čiji pogledi na odluku princeze Auguste dominiraju romanom. Kralj George nema problema s bojom kože svoje mladenke, ali se užasava vjenčanja zbog svoje mentalne bolesti koja uzrokuje čitav niz simptoma koji plaše njega i sve ostale. Tu je i Brimsley, novopromaknuti sluga dodijeljen novoj kraljičinoj službi, te Agatha Danbury, jedna od novouzdignutih crnih dama koja je udana za puno starijeg, užasnog muškarca.

 | Autor: Netflix Netflix

Po dolasku u Englesku, Charlotte uhvati panika i odlučuje pokušati pobjeći s vlastitog vjenčanja. Kada ode u vrt kako bi se pokušala popeti preko zida, tamo ju pronalazi George, a ona ga moli za pomoć i prije no što joj se on uspio predstaviti. Nakon što su se predstavili jedno drugome, unatoč obostranim nedoumicama nastavljaju s brakom, no nadobudan početak prestaje ostavljati takav dojam kada George dovede Charlotte u novu palaču i objasni joj da će živjeti odvojeno.

Iduća poglavlja obiluju zapletima, komplikacijama i snažnim emocijama, pružajući nam uzbudljivu vožnju kroz sve što je prethodilo događajima u Bridgertonu i servirajući nam roman koji se čita u jednom dahu i ostavlja neutaživu žeđ za još. A budući da su Julia Quinn i Shonda Rhimes i više no očigledno dobitna kombinacija, ne sumnjamo da je samo pitanje dana kada će stići nova doza uzbudljivog štiva.

 

Photo: Instagram @juliaquinnauthor

Komentari 0