Life&style
Serija Kraljica Charlotte

Na Netflix je stigla 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima', ovo su sve tajne raskošne produkcije

  • U iščekivanju treće sezone 'Bridgertona', od danas se obožavatelji hit serije mogu veseliti uzbudljivim novim epizodama u prednastavku s mladom kraljicom Charlotte u glavnoj ulozi
  • 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima' serija je koja će oduševiti fanove glamuroznim kostimima te nadasve uzbudljivom radnjom
  • Otkrivamo sve fascinantne detalje raskošne produkcije u kojoj je korišteno 1500 perika te se pazilo na svaki detalj u garderobi kraljevske obitelji

Prije nego što je Lady Whistledown započinjala glasine i otkrivala tajne visokog društva regentske Engleske, mlada buduća kraljica Charlotte pripremala se za svoju ulogu u tom društvu, a obožavatelji 'Bridgertona' sad će vidjeti i njenu stranu priče. Sada je njemačka princeza, koja je kasnije postala britanska kraljica, dobila svoj vlastiti spin-off, s pridošlicom Indijom Amarteifio koja glumi plemkinju tijekom njezinih tinejdžerskih godina u seriji 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima'. 

Serija je prepuna drame, vrućih ljubavnih scena, a nadasve fascinira kostimografija. Primjerice, glumac Corey Mylchreest pronašao inspiraciju za kostime u rock legendama za potrebe snimanja serije, a, između ostaloga, korišteno je čak 1500 perika za glumačku postavu za vrijeme snimanja! Podsjetit ćemo se radnje te baciti oko na raskošnu produkciju… 

 | Autor: Netflix Netflix

Prvih nekoliko godina kraljevskog braka

'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu' je nova spinoff serija koja je danas stigla na Netflix, a fokusira se na brak kralja i kraljice: U glavnim ulogama su Indija Ria Amarteifio kao mlada kraljica Charlotte i Corey Mylchreest kao mladi kralj George, a šest epizoda upoznaje nas s kraljevskim parom i vodi nas kroz prvih nekoliko godina njihova braka.

Kraljica Charlotte Možda vas zanima Zagrijavanje za seriju: Ovo su nepoznate stvari o pravoj kraljici Charlotte, imala je 15 djece i 18 klokana... Rubrika Life&style Life&style

Priča je prvenstveno ispričana iz perspektive mladih likova, ali povremeno se vraća u svemir 'Bridgertona', s nekim od istih voljenih glumaca iz te hit serije, poput Golde Rosheuvel kao starije kraljice, Lady Danbury koju glumi Adjoe Andoh, Ruth Gemmell u ulozi Lady Violet Bridgerton...

Od ovog prednastavka možeš očekivati jednaki šarm tog povijesnog razdoblja, žustre scene seksa, raskošne kostime i, naravno, frizure i šminke koji oduzimaju dah. Sveukupno, 'odjel za kosu' izradio je oko 1500 perika za seriju koje će nositi glavni i pozadinski glumci, a svaka je bila unikatna.

 | Autor: Netflix Netflix

Dnevnici iz 18. stoljeća kao inspiracija

Slično izvornoj priči, frizura i šminka u seriji 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu' su jednostavno čarobne. Kako bi dobili inspiraciju, tim za šminku pregledavao je sve, uključujući časopise, modne revije i dnevnike iz 18. stoljeća.

Slike stvarne kraljice Charlotte bile su još jedan važan izvor inspiracije, ali tim nije kopirao nijedan njezin izgled - samo su ih koristili u svrhu stvaranja ideja.

Značaj vjenčane frizure kraljice Charlotte

Prvi put vidimo kako se dva kraljevska svijeta sudaraju prije vjenčanja u trenutku kad Charlotte prvi put upozna svoju buduću svekrvu, princezu Augustu (Michelle Fairley). Princeza Augusta kritizira vjenčanicu, inzistirajući na tome da nosi onu koja joj je predviđena, ali Charlotte pronalazi drugačiji način da dopusti da njezina osobnost zablista.

Za monumentalni događaj Charlotte nosi svoju prekrasnu afro kosu s uvojcima sprijeda koji vode u čvorove, držeći tijaru čvrsto na mjestu. Ali, ako ćeš pažljivo pogledati tu epizodu, na njezinom toaletnom stoliću nalazi se druga perika. To je bila perika koju bi ona mogla nositi, ali je definitivno odlučila pokazati svoju teksturiranu kosu u svoj svojoj ljepoti.

 | Autor: Netflix Netflix

Ali tu ne prestaje značaj stila. Ovalnog je oblika - nije okrugla. To je posveta ovalnom obliku kose prave kraljice Charlotte na jednom od njezinih poznatih portreta.

Šminka je dobila moderan zaokret u seriji

Slično kao i frizura, šminka viđena u seriji 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu' daje moderan zaokret regentskom izgledu. Šminka iz 18. stoljeća bila je besprijekorna, blijeda lica, glatka koža i rumeni obrazi, ali bez previše bijelog pudera na likovima. (Premda bi, realno, to bilo realističnije za to vrijeme.) Umjesto toga, tim je odlučio ažurirati izgled sa svježom, mladolikom kožom i malinastim, rumenim obrazima.

Skriveno značenje stila kraljice Charlotte

Frizure u seriji pune su skrivenih značenja, ali jedna se posebno ističe. Veliki fokus serije je stvaranje nasljednika za tron — to je istaknuta linija zapleta u priči o kraljici Charlotte i kralju Geogeu, ali i u odnosu kraljice Charlotte s njezinom djecom. U sceni u kojoj starija kraljica Charlotte razgovara sa svojim kćerima i sinovima o obitelji, nosi veliku periku koja je ispletena sprijeda, ali straga ima poseban detalj. Zapravo je šupalj na stražnjoj strani - gotovo je poput jajeta i pun je cvijeća i orhideja, koji su simbol za plodnost.

Kako kosa u seriji priča priču

Kraljica Charlotte iz 'Bridgertona' poznata je po svojim kreativnim, velikim perikama. Ali, trebalo joj je neko vrijeme da dođe do toga, o čemu svjedoči nova serija. Evolucija frizura u seriji 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonu' prikazuje to putovanje. Kada se prvi put upoznamo sa Charlotte u prvoj epizodi, upravo je otputovala u novu zemlju kako bi se udala za čovjeka kojeg nikada nije upoznala i nosi svoju prirodnu kosu. Kako se mlada kraljica Charlotte prilagođava novom svijetu, frizura postaje sve složenija. Polako se pretvara u razigranu, kraljicu sklonu eksperimentiranju kakvu poznajemo iz 'Bridgertona'.

 | Autor: Netflix Netflix

Kosa mlade kraljice Charlotte u suprotnosti je s kosom mlade lady Danbury, koja nosi nešto opušteniju, slobodniju verziju svoje iste frizure kao i sama starija verzija. Lady Danbury se na neki način već prilagodila tom društvu, dok se naša mlada Charlotte upravo protiv toga bori. 

Kostimi u seriji

Koji je bolji način da se istaknu glamurozne i ponekad tmurne situacije u seriji nego kroz glamuroznu odjeću koja ima neke svoje tajne? Kostimografkinja Lyn Paolo i ko-kostimografkinja Laura Frecon otkrile su skrivena značenja u mnogim izgledima.

„Bilo je puno slojeva unutar kostima o kojima smo razgovarali s glumcima“, rekla je Paolo. „Zvijezde i mjesec prikazale su strast Georga prema astronomiji. Vidjet ćeš da je svaki pojedini lik prekriven zvijezdama i polumjesecima, a oni su utkani u vez, dragulje, pokrivala za glavu …“

Ali zvijezde nisu jedina stvar na koju su kostimografi mislili. Prema njihovim riječima, uključili su motive iz Engleske iz 15. stoljeća kao posveta stvarnoj povezanosti kralja Georgea III. s kućom Tudor. S Georgeom i Charlotte pokušali su utkati 'engleski štih'. 

 | Autor: Netflix Netflix
Međutim, dok kraljica Charlotte evoluira u kraljevsku osobu kakvu smo vidjeli u izvornom svemiru 'Bridgertona' (koju glumi Golda Rosheuvel), njezina garderoba odražava njen uspon i povratak moći. Njezina haljina koju nosi sa sobom iz Njemačke je doista impresivna. Pokazuje koliko je snažna osoba. Kao što je kostimograf rekao: „Morala je preuzeti dvostruku ulogu kralja i kraljice, i morala je utjeloviti krunu“. 

Još jedan skriveni detalj u kostimima: tijekom scene krunidbe, svaki od Georgeovih i Charlottenih regalija ima svoje inicijale izvezene u tkaninu. 

Corey Mylchreest, Bridgerton Možda vas zanima Moda nove zvijezde Bridgertona u priči o mladoj kraljici Charlotte nadahnuta je rock legendama Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0