Life&style

Četiri godine bez našeg Olivera, ali zauvijek uz njegove predivne pjesme - ovih 7 će nas vječno dirati u srce

  • Prošle su točno četiri godine otkako nas je napustio veliki Oliver Dragojević, ali besmisleno je možda pričati o njemu u prošlom licu - jer on je i dalje među nama
  • Uz njega i dalje guštamo, uz njega se zaljubljujemo i ljubimo, uz njegov glas tugujemo, plačemo i patimo, s njim slavimo i pamtimo najljepše trenutke naših života
  • Oliver je mnogima od nas bio kao dio obitelji, on nas je pratio na našim mnogim životnim putovanjima, a mi smo izdvojili 7 prelijepih Oliverovih pjesama koje nas i danas diraju u srce

"Guštajte ljudi, jer ća je život vengo fantažija" bila je posljednja Oliverova poruka svojoj publici, naslov jedne od njegovih nezaboravnih pjesama. Prošle su četiri godine otkad nas je napustio Oliver. Naš Oliver. Malotko iz javnog života nam je toliko značio poput njega, bio nam je kao dio obitelji.

 | Autor: Pixsell/Davor Puklavec Pixsell/Davor Puklavec

Iako, govoriti o Oliveru u prošlom licu pomalo je besmisleno. Jer on je i dalje tu s nama, kao da nikada nije ni otišao. Oliver Dragojević je jedna od najljepših stvari koja se dogodila našoj zemlji i tako će zauvijek ostati. Oliver i njegove pjesme. Uz njega i dalje guštamo, uz njega se zaljubljujemo i ljubimo, uz njegov glas tugujemo, plačemo i patimo, s njim slavimo i pamtimo najljepše trenutke naših života. To je naš Oliver.

Brojne su pjesme koje su obilježile naše živote, ima ih stvarno jako puno, ali ovih sedam će nas uvijek posebno dirnuti u srce.

1. Cesarica

Mnogima omiljenu Cesaricu napisao je Gibonni. "Otišao sam do Olivera doma, svidjela mu se pjesma, a ja sam kemijskom na komadu papira ispisao tekst. Ostavio sam ga na klaviru, a nas dvojica smo u dnevnom boravku ćakulali i pili vino. Njegov pas Luna je prožvakao papir s tekstom, jedva sam ponovno napisao po sjećajku", otkrio je Gibonni kako je nastala legendarna Cesarica.

2. Galeb i ja

Oliver je otišao 29. srpnja 2018., a nekoliko dana kasnije u luci ga je ispratio "cijeli Split". Bio je to oproštaj od miljenika Splita, Dalmacije i Hrvatske, kakav grad ne pamti. Na 'posljednje putovanje' prema Veloj Luci, Split je Oliver ispratio "Galebom." Jedna od nekoliko pjesama koje su obilježile Oliverov život i karijeru. 

Oliver Dragojević Možda vas zanima Tri godine od smrti velikog Olivera Dragojevića: Legendo, ti i tvoje pjesme zauvijek živite u našim srcima! Rubrika Stars Stars

3. Molitva za Magdalenu

"Sve nježne riječi svijeta sačuvao sam za te u pjesmama mojim" početni su stihovi jedne od najljepših Oliverovih ljubavnih pjesama. "Magdalena" je pjesma uz koju su mnogi pustili suzu, a njezin utjecaj nije se promijenio niti nakon gotovo 45 godina od nastanka. 

4. Vjeruj u ljubav

Ljubav je pratila Olivera kroz cijelu njegovu karijeru sve do njegova odlaska. "Vjeruj u ljubav" je izašla 1979. i kroz godine je postala simbol ljubavi. Jer kako kaže - "vjeruj u ljubav, jer ljubav je sve". 

5 .Trag u beskraju

Kako bolje opisati Oliverov lik i djelo nego naslovom pjesme "Trag u beskraju". Upravo je Oliver ostavio neizbrisiv trag u beskraju koji nas okružuje, trag koji ćemo zauvijek pamtiti.

Možda vas zanima Sretan rođendan "starome morskom vuku" - Oliverova supruga objavila emotivnu poruku Rubrika Stars Stars

6. Moj lipi anđele

Kruna mnogim ljubavima je bila upravo ova pjesma, u posljednja dva desetljeća mnogi su parovi učvrstili svoju ljubav stihovima pjesme "Moj lipi anđele". 

7. Što to bješe ljubav

Jedna od najljepših Oliverovih pjesama zapravo je bila namijenjena Zdravu Ćoliću. Tonči Huljić ju je 'prenamijenio' za Olivera: "Od Marine Tucaković i njenog supruga Fute donio sam “Što to bješe ljubav'. Napisali su je za Zdravka Čolića. Čuo sam je i tražio da mi daju tu pjesmu da je pokažem Zdenku." Tako je ova divna pjesma, po našem mišljenju, završila u pravim rukama.

 

Voljenom Oliveru u čast održan emotivni koncert na trajektu: "Sviramo za Olivera, njemu u čast, i svemu što nam je ostavio" Možda vas zanima Emotivni koncert na trajektu prema Veloj Luci: "Sviramo za Olivera, njemu u čast, i svemu što nam je ostavio" Rubrika Stars Stars

 

 

Photo: Pixsell/Duško Jarmaz

Komentari 0