Stars
Voljenom Oliveru u čast održan emotivni koncert na trajektu: "Sviramo za Olivera, njemu u čast, i svemu što nam je ostavio"

Emotivni koncert na trajektu prema Veloj Luci: "Sviramo za Olivera, njemu u čast, i svemu što nam je ostavio"

  • "Trag u beskraju", veliki projekt kojim će se obilježiti obljetnica smrti Olivera Dragojevića, počeo je u ponedjeljak koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli
  • Poznati glazbenici popt Marka Tolje, Tedija Spalata i Zorice Kondže okupili su se tijekom plovidbe u Velu Luku i otpjevali Oliverove bezvremenske hitove
  • Putnici, kao i izvođači vidno su uživali u svakom trenutku ove vožnje nabijene emocijama, koja je posvećena u potpunosti neponovljivom Oliveru

Kao uvod u tjedan posvećen Oliveru, Jadrolinija je u ponedjeljak, svojim putnicima na trajektu u redovnoj liniji Split – Vela Luka poklonila koncert najljepših Oliverovih pjesama. Na trajektu "Korčula" u emotivnoj plovidbi prema Veloj Luci nastupili su Ante Geleta, Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja i Zorica Kondža. Prvi je to u nizu događanja u sklopu velikog projekta u sjećanje na Olivera pod nazivom Trag u beskraju zamišljenog kao niz zbivanja koji će podsjetiti na vječni trag koji je Oliver ostavio u naslijeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta.

Možda vas zanima Velalučani i Splićani govore o svojoj tuzi na dan ispraćaja Olivera Dragojevića Rubrika Život Život

Koncert na palubi broda započeo je opuštenim spontanim notama te je postao najemotivniji događaj ljeta u kojemu su se spojili more, Dalmacija, energija Oliverovih pjesama i Jadrolinija. Marko Tolja je na svom profilu objavio djelić atmosfere s koncerta koji je bio otvoren za javnost, tako da su se poznatim glazbenicima mogli pridružiti svi ljubitelji Oliverove pjesme.

"Kakvo putovanje, kakvi ljudi, kakve pjesme, kakva energija... kakva sreća! Tri sata potpunog ludila", napisao je u opisu videa. Djelić atmosfere snimili su i s portala Dalmacije danas, a koliko je emotivno i veličanstveno bilo na koncertu koji se održao na trajektu prikazuje sljedeći video. Sviramo za Olivera, njemu u čast, i svemu što je ostavio iza sebe - rekao je Tedi Spalato za Dalmatinski portal.

Možda vas zanima Kći Zdenka Runjića fotografijom Olivera i svog oca raznježila Internet Rubrika Stars Stars

Glavni događaj ovog projekta, koncert "Trag u beskraju" održat će se u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela voljenog Olivera, a cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2.

Oliveru u čast bit će otvorena izložba pod nazivom 'Oliver u objektivu Livija Andrijića', a položit će se i vijenac položit mjesnom groblju uz recital.

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0