- Cupcakesi su nas oduvijek fascinirali jer ne samo da su preukusni i fini, već nam priprema dopušta visoku razinu kreativnosti
- Stoga uz malo truda rezultat može biti impresivan - ne samo po okusu, već i po izgledu
- Gastro blogerica Irena Gavran poigrala se s receptom i na kraju je ispao savršen desert
- Pročitaj više: Brza priprema i okus tropskog raja pretvorili su mojito cupkacese u našu omiljenu ljetnu slasticu
Neki dan nam se baš jeo kolač Lambada. Iskombinirali smo nešto na tu temu i bilo je baš fino. Uostalom, kakva može biti kombinacija čokolade, naranče i finog muffina s vanilijom? Za ovaj se desert treba mrvicu potruditi, ali rezultat je doista izvrstan. Ne samo da su cupcakesi presočni i ukusni, već ih se uz malo kreativnosti može savršeno dekorirati. Mi smo se odlučili za nešto konzervativniji ali elegantniji izgled, a u prefini okus koji nas je oduševio - moći ćeš se uvjeriti sama.
Sastojci za muffine:
- 185 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- 115 g maslaca (omekšalog na sobnu temperaturu)
- 200 g šećera (ja stavim 100 g običnog, a 100 g smeđeg)
- 2 jaja (malo veća ona, L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml mlijeka
Priprema:
- Kalup za muffine obložiti s 12 papirnatih košarica i pećnicu upalite na 180 stupnjeva da se grije.
- Brašno, prašak za pecivo i sol prosijte u jednu posudu i ostavite sa strane.
- Miksajte maslac i šećer dok ne postane smjesa pjenasta, pa dodajte jedno po jedno jaje miksajući između svakog dok se ne sjedini.
- Dodajte i ekstrakt. U smjesu maslaca, šećera i jaja dodajte pola brašna i smiksajte. Ulijete mlijeko, smiksajte da se sjedini. Na kraju dodajte preostalu polovicu brašna i kratko miksajte da se poveže.
- Sipajte smjesu u kalupe i pecite 15-20 min.
- Ostavite ih da se ohlade.
Punjenje:
- 330 ml soka od naranče (ja sam kupila neki juice)
- 1 vrećica puding od vanilije
- 40 g šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
- Prašak za puding pomiješajte s 30-ak ml soka i šećerima, a ostatak soka stavite kuhati na vatru.
- Kad sok proključa, lagano umiješajte smjesu od pudinga i kuhajte na laganoj vatri dok ne zgusne.
- Pokrijete prozirnom folijom i stavite da se malo ohladi.
- Muffinima izdubite sredinu i napunite pudingom.
Ganache 'mousse':
- 300 ml vrhnja za šlag
- 300 g tamne čokolade
Priprema:
- Čokoladu nasjeckajte na sitno, a vrhnje zagrijte skoro do vrenja.
- Prelijte vrhnje preko čokolade, ostavite minutu da se čokolada otopi, pa promiješajte i ostavite da se skroz ohladi i stisne.
- Kad je hladno, izmiksajte kratko (ali jako kratko, tek da smjesa posvijetli - u protivnom će biti pretvrda krema) i ukrasite cupcakese.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.