Life&style

Slatka inspiracija za Halloween: Cupcakes s lebdećim duhovima su strašno ukusni

 • Imaš još dovoljno vremena za osmisliti cijelu paletu strašnih slastica i zalogajčića za Halloween
 • Predlažemo da odmah na popis staviš ove divote - Cupcakes s lebdećim duhovima
 • missGASTRO ima strašnooo dobar recept koji će razveseliti i velike i male

Voliš Halloween i sve što ide uz taj dan? Onda ćeš se sigurno odvažiti napraviti ove cupcakes! A pored tog što tako dobro izgledaju – jednostavno ih je napraviti.

Imaš još dovoljno vremena za osmisliti cijelu paletu strašnih slastica i zalogajčića za tu strašnu noć. Da, znamo da ćeš se teško odlučiti što bi moglo doći na red ove godine ili što ćeš ponoviti jer je bilo totalni hit prošlih godina, ali možda ti odlučujući faktor bude i brzina pripremanja. U tom slučaju možeš odmah na popis staviti ove divote! Cupcakes s lebdećim duhovima – zastrašujuće krasno, zar ne?

Izgledaju vrlo efektno, čini se kao da je na njih utrošeno puno vremena – a nije. Takve slastice i općenito takvu hranu jako volimo, posebno za proslave i druženja, kad nas mogu svi hvaliti. Nema razloga za skrivanje tog osjećaja ponosa!

Naravno, ako ideš raditi sve sam(a), trebat će ti malo duže, ali ovi lebdeći duhovi mogu se napraviti uistinu brzinski - uz pomoć kupovnog fondana. Da, fondan nije neka sreća, mnogi ga ne vole i toliko je sladak da ga čak i najveći ovisnici o šećeru nekad ne mogu „probaviti“ u prevelikim količinama… No, ovdje je, kao prvo, u relativno maloj količini, a kao drugo, služi jedino za ukras.

Sve što moraš napraviti je, dakle, kupiti bijelu fondan masu u gotovo svakoj trgovini i pravilno ga gužvanjem pretvoriti u duha. I začas imaš cupcakes s lebdećim duhovima spremnima za Halloween zabavu!

Za ove cupcakes možeš kao osnovu koristiti bilo koje čokoladne cupcakes za koje znaš da će ti uspjeti. Predlažemo ti neke od ovih:

 | Autor: Pexels Pexels

Cupcakes s lebdećim duhovima

Sastojci:

 • 1 kg bijele fondan mase
 • Škrobno brašno (za posipanje)
 • 12 što manjih lizalica
 • Tuba crnog jestivog gela za ukrašavanje
 • 12 čokoladnih cupcakesa

Priprema:

 1. Podlogu na kojoj ćeš valjati fondan pospi škrobnim brašnom da se fondan ne bi lijepio.
 2. Fondan masu razvaljaj na debljinu od 1,5 milimetar.
 3. Uz pomoć okruglog kalupa širine 10 cm od fondana oblikuj krugove.
 4. U svaki muffin ubodi jednu lizalicu, pa preko nje prebaci krug fondana. Rubovi će pasti prema dolje, pa ih samo popravi ako je potrebno.
 5. Na fondanu crnim jestivim gelom nacrtaj oči i usta, u kojem god obliku ti padne na pamet.

 

 
Photo: Instagram @brittanymaycakes

Komentari 0