Life&style

Čarobnu tortu u 3 sloja iznenađujuće je jednostavno za napraviti, a rezultat je fantastičan

  • Čarolija torte u tri sloja događa se već na samom početku pripreme - kada se tijesto za kolač u pećnici odvoji u tri različita sloja.
  • Iako je možda najveća čarolija ta što je ovu tortu - vrlo jednostavno pripremiti
  • missGASTRO donosi recept i nekoliko dobrih savjeta uz koje će ovaj desert biti još bolji

Za ovu tortu vjerojatno već imaš sve sastojke pri ruci – nevjerojatno je jednostavna za napraviti i za nju je potrebno samo šest sastojaka!

Čarolija torte u tri sloja događa se već na samom početku pripreme - kada se tijesto za kolač u pećnici odvoji u tri različita sloja. Zahvaljujući niskoj temperaturi u pećnici (160°C), tekuće tijesto taloži se u debeli, glatki donji sloj i središte kreme. Tučeni bjelanjci, koji se umiješaju u tijesto neposredno prije pečenja, dignu se na vrh i oblikuju sloj nježnog biskvita.

Budući da su redoslijed i priprema sastojaka presudni za uspjeh, svakako odvoji jaja čisto - što znači da ne smije biti komadića žumanjka u bjelanjcima - i istuci bjelanjke u čistoj, suhoj zdjeli (najbolja je ona metalna ili bakrena).

Kad umiješaš bjelanjke u tijesto, nemoj previše miksati. Zapravo, bjelanjci bi trebali učiniti tijesto prilično grudastim. Na kraju ostavi tortu da se potpuno ohladi prije nego što je narežeš, što će omogućiti da se krema stegne i bude lakša za posluživanje.

Možda vas zanima Ekspresni čokoladni užitak: Savršeni kolač od čokolade i sira za koji ne treba paliti pećnicu Rubrika Life&style Life&style

Sastojci:

  • 4 jaja (odvoji žumanjke i bjelanjke)
  • 150 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 štapić neslanog maslaca, otopljenog
  • 100 g glatkog brašna
  • 450 ml mlijeka
  • šećer u prahu, za posipanje

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i obloži kalup za tortu 20.32 x 20.32 cm papirom za pečenje.

  2. Razbij jaja u zdjelu, pažljivo odvoji žumanjke i bjelanjke. Zdjelu s bjelanjcima stavi sa strane. U zdjelu sa žumanjcima dodaj šećer i tuci dok smjesa ne postane blijedožuta, oko jedne minute. Dodaj ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac i tuci dok se sastojci dobro ne sjedine, oko 30 sekundi do 1 minute. 
  3. Dodaj brašno i tuci smjesu dok se ne sjedini. Ulij mlijeko u 1/4 šalice odjednom, i tuci smjesu svaki put nakon što dodaš još mlijeka. Stavi na stranu.
  4. Uzmi bjelanjke i tuci ih mikserom u čvrsti snijeg. Nježno umiješaj bjelanjke u tijesto, trećinu po trećinu, dok se ne sjedine. Pazi da ne izbiješ zrak iz bjelanjaka. Tijesto treba biti rijetko, ali grudičasto.
  5. Ulij tijesto u pripremljeni kalup za tortu. Peci dok vrh ne porumeni i dok se kolač ne trese kad lagano protreseš lim, oko 40 do 50 minuta. Kada se kolač ohladi, izvadi ga iz kalupa i po vrhu pospi šećerom u prahu. Nareži na kriške i posluži sa šlagom te po želji svježim voćem.

Savjet više

Nakon što svladaš ovaj osnovni recept za Magic Cake, slobodno eksperimentiraj s hrpom različitih okusa. Dodavanjem cimeta, muškatnog oraščića i pirea od bundeve u tijesto dobit ćeš ukusnu poslasticu nadahnutu jeseni. Dodavanjem malo nezaslađenog kakaa u prahu i malo praha za espresso dobit ćeš  bogat, čokoladni desert koji je savršen za svako doba godine!

Možda vas zanima Kraljica Mediterana u najslađem izdanju: Torta sa smokvama i komadićima čokolade osvaja okusom Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    S vanilijom sve dobro