Kako postići savršenu strukturu i okus ovog deserta možete saznati u detaljnim uputama chefice Mirjane, koja je otkrila svoje male trikove za pripremu slatkih cannellona kod kuće.
- Za ukusno punjenje prvo je potrebno čokoladu izrezati na komadiće, a potom preko njih proliti zakuhano slatko vrhnje. Chefica Mirjana napominje kako je tada najvažnije strpljenje pri miješanju sastojaka, kako bi vaša smjesa postala glatka i jednolična.
- Nakon što ste se zagrijali na prvom koraku, možete nastaviti u istom ritmu. Smjesu pustite da se malo ohladi, ali pripazite da još uvijek ostane mekana, pa dodajte kuhane kestene, koje ste očistili i propasirali. Sve zajedno miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu.
- Treći korak ovog procesa je najdelikatniji. Tučeno slatko vrhnje lagano umiješajte u smjesu. Nikako nemojte žuriti, jer bi umjesto glatke i prozračne kreme rezultat mogao biti potpuno drugačiji.
- Kada ste strpljivo izmiješali vašu ukusnu kremu, prebacite je u slastičarsku vrećicu. Ukoliko je nemate pri ruci, poslužiti će vam i obična kuhinjska vrećica, koju zatvorite s jedne strane, a na drugoj probušite malu rupu. Kada je krema u vrećici možete početi puniti cannellone, koje ste prethodno pripremili i pustili da se ohlade. Cannellone punite s jedne i druge strane pažljivo, kako bi krema ostala unutar tijesta. Poslužite uz kesten pire i creme anglaise i uživajte.
Cannelloni sa stopostotnom čokoladom i kestenom, kesten pire i creme anglaise (za 10 osoba)
Za cannellone:
- 120 g brašna
- 50 g kakaa
- 120 g šećera u prahu
- 120 g maslaca
- 2 bjelanjka
Pjenasto miješamo maslac sa šećerom, bjelanjak izmiješamo u čvrsti snijeg, spojimo smjese i na kraju lagano umiješamo brašno u kojeg smo umiješali kakao. Smjesu ostavimo da odstoji 3 sata. Namažemo smjesu na silikon i pečemo 2-3 minute, dok je smjesa još vruća oblikujemo i ohladimo.Ohlađeno punimo kremom od kestena.
Krema od kestena:
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 300 g čokolade od 100 %
- 150 g kestena
- 1 dcl ruma
- 0,5 l tučenog slatkog vrhnja
Slatko vrhnje zakuhamo i dodamo u čokoladu koju smo usitnili na male komadiće. Smjesu dobro izmiješamo da postane glatka, zatim je ohladimo. U tako ohlađenu, ali još uvijek mekanu smjesu, lagano umiješamo kesten, rum i tučeno slatko vrhnje. Pomoću slastičarske vrećice punimo cannellone. Serviramo uz kesten pire i creme anglaise.
Creme anglaise:
- 1 l mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 6 žumanjaka
- 100 g šećera
Mlijeko zakuhamo s mahunom vanilije. Žumanjke pomiješamo sa šećerom. Kada mlijeko zavrije dodamo jedan manji dio u jaja, oko 1 dcl, i miješamo dok se smjesa ne spoji. Dodamo ostatak mlijeka i kuhamo na pari dok se smjesa lagano ne počne zgušnjavat. Skinemo s vatre, procijedimo kroz gusto sito i ohladimo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.