Sastojci:
- 3 jaja
- 125 g šećera
- 4 žlice soka od naranče
- 15 g gustina
- 15 g kakaa
- 80 g brašna
- pola paketića praška za pecivo
- malo naribane korice od naranče ili ekstrakta naranče
Krema:
- 500 ml soka od naranče
- 4 žlice gustina
- 2 listića želatine
- 10 žlica šećera
- 350 ml vrhnja za šlag
- malo naribane korice naranče ili ekstrakta
Priprema:
- Bjelanjke i žutanjke odvojite. Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg
- Žutanjke i šećer pjenasto umutite, to dodajte sok od naranče i naribanu koricu naranče.
- Suhe sastojke pomiješajte i prosijajte kroz sito kako bi se riješili svih grudica. Dodajte ih polagano u žutanjke.
- Na kraju dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka i miješajte u krug kako ne bi izbili zrak.
- Pecite na 180 stupnjeva cca 30-35 minuta.
- Za kremu zakuhajte sok od naranče i koricu koju ste naribali. Prethodno s malo soka umutite gustin (škrobno brašno) i šećer.
- Kada lagano zakuha sok,dodajte gustin i šećer te miješajte dok ne dobijete smjesu nalik pudingu.
- Za to vrijeme namočite želatinu te ju dodajte u sok dok je još topli.
- Smjesu dobro ohladite.U hladnu smjesu umiješajte vrhnje za šlag koje ste dobro umutili.
Biskvit za tortu razrežite na tanke kore i dobro ih namočite sa sokom od naranče. Na svaku koru razmažite malo kreme i prekrijte sa sljedećom. Ja sam namjerno ovako radila kao suzice jer sam htjela da mi bude tako zvana “naked” cake. Dodala sam i malo arancina za ukras. Ako ju pripremate standardno, pričekajte da se malo krema stvrdne pa onda razmažite sa strane i složite čokoladni drip.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.