Life&style
Bungee fitness

Očajnički želimo isprobati bungee fintess, vježbanje koje će obožavati čak i oni koji mrze vježbati

  • Bungee fitness u svijetu je veliki hit, ali u naše krajeve nažalost još uvijek nije stigao
  • Osim što je super zabavan oblik vježbanja, bungee fitness je prikladan za apsolutno sve, neovisno o spolu, starosti i kondiciji, pa čak i ljude sa sportskim ozljedama
  • Vježbajući zakačeni za bungee uže, plešemo, hodamo po zidovima, bacamo se i letimo trošeći kalorije na najzabavniji način

Pričam nekidan s prijateljicom kako mi je u posljednje vrijeme Instagram prepun preporučenih sadržaja, dobro poznatih svima koji aktivno koriste ovu mrežu po jedva vidljivom natpisu 'Suggested for You' koji stoji uz njih. Otkako su se u Meti svim silama počeli truditi maksimalno oponašati TikTok, ja sam u moru reelsa koji su dušu dali za gubljenje vremena, jer u većini slučajeva nije riječ ni o čemu pametnom, ali svejedno ne možeš prestati gledati, sve češće počela viđati bungee fitness koji je, iskreno najiskrenije, jedna od genijalnijih stvari koje sam u životu imala prilike vidjeti. 

Ovakav oblik vježbanja koji je u svijetu postao popularan još prije nekoliko godina, u Hrvatskoj, koliko mi je poznato, nikada, iz meni apsolutno neshvatljivih razloga, nije zaživio. Dapače, nisam sigurna da ga je itko ikada uopće ponudio kao opciju. Shvatljivo bi mi to bilo da je u pitanju potpuna bedastoća, no budući je riječ o tjelovježbi uz koju rade svi mišići u tijelu, koja je prikladna čak i za one sa sportskim ozljedama jer je uz nju opterećenje zglobova manje, bez da se umanjuje rad mišića te vježbi kojom se kroz kombinaciju plesa, smijeha i aerobnih vježbi sagorjeva pozamašan broj kalorija, ne shvaćam. Da stvar bude najbolja, još nisam upoznala osobu koju sama ideja nije na prvu oduševila.

Dvije vježbe dovoljne su da uvijek budeš uz formi Možda vas zanima Kako bi dugoročno ostala u formi, potrebne su ti samo ove 2 vježbe, kaže stručnjak Rubrika Life&style Life&style

Što je točno bungee fitness?

Kako mu i samo ime govori, u pitanju je program treninga s otporom, dizajniran da nadopuni način na koji se naše tijelo kreće. Vježbe se izvode uz uže za bungee zakačeno o naš pojas dok nam stopala još dodiruju tlo pod nogama, a zahvaljujući svim pokretima koji bez užeta ne bi bili mogući, u stanju smo izvesti vježbe koje inače ne bismo mogli bez bolova u zglobovima.  

Vježbe su prikladne i za žene i muškarce, neovisno o starosti, kondiciji, tjelesnim ili zdravstvenim ograničenjima, a pogodne su i za rehabilitaciju i starije osobe. Budući da tijekom vježbanja plešemo, hodamo po zidovima, bacamo se i letimo, ovaj je revolucionarni koncept ne samo sigurna, već i uvjerljivo najzabavnija alternativa konvencionalnim rutinama vježbanja. 

Možda vas zanima Evo koliko se kalorija troši plivanjem i koji je stil najbolji za žene Rubrika Life&style Life&style

'Brooke iz 'Bungee Fitness Australia' mi je pokazala nevjerojatne mogućnosti koje postoje kada ste upregnuti u njihove bungee sustave - od vježbi pokreta i mobilnosti niskog intenziteta, uz korištenje prednosti smanjenog opterećenja na vaše zglobove, do vježbi visokog intenziteta za ubrzanje otkucaja srca i gubitak daha u nekoliko sekundi. Bio sam impresioniran koliko je svestran bungee fitness, sjajan primjer tjelovježbe pristupačne za sve uzraste, sve tipove tijela, sve razine kondicije. S entuzijazmom da pomogne ljudima koji se oporavljaju od ozljeda, pružanjem nečeg zabavnog za školske grupe te senzornog užitka za djecu s poremećajem iz autističnog spektra, ili jednostavno negdje izvan teretane za ubrzavanje otkucaja srca', komentirao je dr. Ashley Bowden. 

S obzirom na to da su bungee fintessom jednako oduševljeni svi oni koji u njemu vide super zabavan oblik vježbanja koji bi i sami rado prakticirali, jednako kao i stručnjaci kompetentni prosuđivati koliko nešto je ili nije dobro za naše zdravlje, iskreno se nadam da ćemo u što skorijoj budućnosti imati priliku vježbati na ovakav način i negdje u našim krajevima.

Photo: Instagram@bungeeworkout_cz

Komentari 0