Life&style
Kolačići od marcipana

Brzi recept za božićne marcipan kolačiće, a imamo i upute kako napraviti domaći marcipan od 3 sastojka

  • Fini, mirisni, prhki kolačići jednostavno su slatki dio blagdanskih dana 
  • Dolaze u bezbroj oblika i okusa, tako da se za svakog ljubitelja Božića nađe ponešto
  • Ljubitelji marcipana doći na svoje s ovim brzim receptom za božićne kolačiće

Imamo recept za slasne kolačiće od marcipana, idealne za nadolazeće blagdane, koji će te zasigurno razveseliti! Riječ je o brzim kolačićima od marcipana s bademima i cimetom. U samo nekoliko minuta možeš pripremiti tijesto, oblikovati kolačiće i ukrasiti ih bademima. Možeš pustiti mašti na volju i poigrati se oblikom. Nakon pečenja su bademi fino hrskavi, a kolačići od marcipana izgledaju lijepo i jednostavno su čarobnog okusa.

Kolačići od marcipana - recept: 

Sastojci za oko 25 komada:

• 200 g marcipana

• 1 jaje

• 1 prstohvat soli

• 80 g šećera u prahu

• 100 g brašna

• 100 g mljevenih badema

• 1 žličica cimeta

• 1 žlica arome badema

• 2 žlice listića badema

 | Autor: Unsplash/Priscilla Du Preez Unsplash/Priscilla Du Preez Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez

Možda vas zanima Ova verzija sočnih malokaloričnih cimet rolica možda je i boljeg okusa od originala Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva gornje/donje topline (ili 155 stupnjeva ventilatorsku pećnicu). Odvoji bjelance i žumance. 

2. Šećer u prahu, brašno, mljevene bademe, cimet, sol, aromu badema, bjelance i marcipan umijesi u kompaktno tijesto.

3. Oblikuj od tijesta oko 25 kuglica i stavi ih na lim obložen papirom za pečenje.

4. Savjet: malo navlaži ruke kada oblikuješ kuglice jer je sirova smjesa od marcipana prilično ljepljiva.

5. Razmuti žumance i njime premaži kolačiće. Potom pospi listićima badema te peci u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.

6. Gotove marcipan kolačiće ostavi da se ohlade te po želji pospi šećerom u prahu te ukrasi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ricarda (@rickys_backwelt)

Recept za marcipan od samo 3 sastojka

Ne samo da su kolačići od marcipana gotovi u tren oka – i smjesa od marcipana koja je potrebna za njih može se napraviti vrlo brzo. Sve što ti je potrebno je 300 g mljevenih badema, 200 g šećera u prahu i 2 žlice vode. Sastojke ručno ili kuhačom umijesi u čvrstu masu pa omotaj prozirnom folijom. Domaća smjesa od marcipana može se čuvati u hladnjaku do četiri mjeseca.

Savjet: svoj marcipan možeš oplemeniti ružinom vodicom ili aromom badema.

Možda vas zanima Pita na zimski način: ovaj tart od naranče bit će hit svakog adventskog bruncha Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Skön Communication

Komentari 0