- Fini, mirisni, prhki kolačići jednostavno su slatki dio blagdanskih dana
- Dolaze u bezbroj oblika i okusa, tako da se za svakog ljubitelja Božića nađe ponešto
- Ljubitelji marcipana doći na svoje s ovim brzim receptom za božićne kolačiće
Imamo recept za slasne kolačiće od marcipana, idealne za nadolazeće blagdane, koji će te zasigurno razveseliti! Riječ je o brzim kolačićima od marcipana s bademima i cimetom. U samo nekoliko minuta možeš pripremiti tijesto, oblikovati kolačiće i ukrasiti ih bademima. Možeš pustiti mašti na volju i poigrati se oblikom. Nakon pečenja su bademi fino hrskavi, a kolačići od marcipana izgledaju lijepo i jednostavno su čarobnog okusa.
Kolačići od marcipana - recept:
Sastojci za oko 25 komada:
• 200 g marcipana
• 1 jaje
• 1 prstohvat soli
• 80 g šećera u prahu
• 100 g brašna
• 100 g mljevenih badema
• 1 žličica cimeta
• 1 žlica arome badema
• 2 žlice listića badema
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva gornje/donje topline (ili 155 stupnjeva ventilatorsku pećnicu). Odvoji bjelance i žumance.
2. Šećer u prahu, brašno, mljevene bademe, cimet, sol, aromu badema, bjelance i marcipan umijesi u kompaktno tijesto.
3. Oblikuj od tijesta oko 25 kuglica i stavi ih na lim obložen papirom za pečenje.
4. Savjet: malo navlaži ruke kada oblikuješ kuglice jer je sirova smjesa od marcipana prilično ljepljiva.
5. Razmuti žumance i njime premaži kolačiće. Potom pospi listićima badema te peci u zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
6. Gotove marcipan kolačiće ostavi da se ohlade te po želji pospi šećerom u prahu te ukrasi.
Recept za marcipan od samo 3 sastojka
Ne samo da su kolačići od marcipana gotovi u tren oka – i smjesa od marcipana koja je potrebna za njih može se napraviti vrlo brzo. Sve što ti je potrebno je 300 g mljevenih badema, 200 g šećera u prahu i 2 žlice vode. Sastojke ručno ili kuhačom umijesi u čvrstu masu pa omotaj prozirnom folijom. Domaća smjesa od marcipana može se čuvati u hladnjaku do četiri mjeseca.
Savjet: svoj marcipan možeš oplemeniti ružinom vodicom ili aromom badema.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.