Life&style

Brzi i jednostavni trikovi koji će zauvijek promijeniti tvoj način doručkovanja

  • Premda je svima rečeno da je doručak najvažniji obrok u danu, većina nas ga preskače mnogo češće nego što bismo to željele priznati
  • Naravno, spravljanje uravnoteženog, hranjivog i ukusnog doručka je u redu kad vikendom imaš puno slobodnih sati, ali što je s onim užurbanim jutrima kad nema volje oprati zube, a još manje razmišljaš o kuhanju? 
  • Psssst, ovdje smo kako bismo te upoznali s nekoliko kuhinjskih trikova koji će ti pomoći da se bolje upoznate s jutarnjom rutinom - barem što se tiče doručka

Uz ove trikove u tvom kulinarskom arsenalu, obrok za koji obično nemaš ni jedne dodatne minute postaje onaj koji je lako spraviti i koji se besprijekorno uklapa u tvoju rutinu. Oprosti se od dana kad si iscrpljeno bauljala praznog želuca do ručka ili si kupovala nezdravu brzu hranu na putu do posla ili faksa. 

Zamrzni kruh i spravi si tost kad god želiš

Jednostavan čin zamrzavanja kruha sjajna je stvar. Ako voliš tost ujutro, a ne želiš rasipati hranu i novac, jednostavno zamrzni polovicu bilo kojeg kruha koji kupiš. Zamotaj ga u vrećicu za zamrzavanje i stavi u zamrzivač. Kruh će izdržati neko vrijeme, a sa zamrznutim kriškama možeš raditi i tost. 

Ostacima jela dodaj jaja 

Sve što je jestivo u tvom hladnjaku pretvori u doručak tako da dodaš jaje. Prženo jaje jednostavno možeš baciti na polovicu porcije riže, tjestenine ili pilećih prsa od sinoć. Ako ti ostane salate, dodaj kajganu ili poširano jaje. Umjesto da baciš jelo, samo baci jaje na njega. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#EggsWithRice #foodporn #instafood #dinner #igfood

A post shared by kenyap830 (@kenyap830) on

Napravi mini kajgane u tavi za muffine 

Napraviti više malih ukusnih kajgana u tren oka i spremiti za kasnije? Da molim! Pomiješaj sastojke i raspodijeli u posudu za muffine. Dva jaja po šalici muffina izvrsno djeluje. Ubaci malo nasjeckanog luka, papriku ili što već želiš. Dobro podmažite kalup i peci bebe frittate u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok se ne stisnu. Zamotaj ih i spremi u hladnjak te podgrijavaj tijekom tjedna. 

Preskoči dio kuhanja pri spravljanju zobenih pahuljica 

Uštedi si malo vremena ujutro tako da preskočiš dugotrajni dio spravljanja zobenih pahuljica. Nekoliko jednostavnih koraka prethodne noći osigurava savršeno posluživanje u jutro. Kombiniraj ⅓ šalice mlijeka, ¼ šalice zobi, ¼ šalice grčkog jogurta, ,malo chia sjemenki, mljevenog cimeta i meda u staklenki od pola litre s poklopcem. Zaklopi i protresi! Otklopi i dodaj malo svježih bobica, a zatim ponovo zaklopi i stavi u hladnjak preko noći. Kad ustaneš zob će već savršeno omekšati, a okusi se stopiti. Vrlo jednostavno! 

Možda vas zanima 30 grama proteina, 30 minuta nakon ustajanja može imati čudotvoran učinak na težinu Rubrika Life&style Life&style

Zamrzni zobene pahuljice 

Još jedan način da uštediš vrijeme i uživaš u zagrijavanju zobenih pahuljica za doručak? Napravi pripremu za zobenu kašu tijekom vikenda i raspodijeli je u kalup za muffine. Stavi kalup u zamrzivač na nekoliko sati, a zatim izvadi iz kalupa hrpice zobenih pahuljica. Stavi ih u vrećicu koja se može zatvoriti pa u zamrzivač dok ne budu spremni za upotrebu. Za upotrebu odmrzni jedan ili dva u hladnjaku preko noći i u mikrovalnoj s malo mlijeka u intervalima od 30 sekundi uz povremeno miješanje. 

Ispeci jaje unutar avokada 

Avokado je izvrsna hrana za doručak jer je prirodno pun zdravih masti i hranjivih sastojaka. Ni jaje nije previše otrcano na odjelu za vitamine. Pripremi ih zajedno kako bi uštedjela vrijeme i uživala u maksimalno zdravoj jutarnjoj hrani. Prereži avokado na pola i u svaku šupljine stavi jaje. Potom sve stavi na zagrijanu tavu od lijevanog željeza te prebaci u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva, začini po želji i peci dok se bjelanca ne stisnu, a žumanca su još uvijek tekuća. Ovaj energetski doručak apsolutno je čaroban. 

Možda vas zanima Ovo je odlično rješenje kad nemaš vremena za omiljeni trenutak u danu Rubrika Life&style Life&style

Napravi zdrav(ij)e palačinke od dva sastojka 

Ako tražiš jednostavniju, laganiju i lakšu alternativu klasičnim palačinkama, svakako moraš isprobati recept za palačinke od dva sastojka. Koristeći samo jaja i bananu, palačinke možeš umutiti radnim danom za manje od pet minuta. Naravno, slobodno možeš ubaciti bilo kakve dodatke, ali osnovna formula stvara mekane palačinke koje se čine gotovo prozračnima. Njam! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is a huge stack of Bubby’s pancakes 🥞 Now that we have your attention, GO VOTE TODAY! 🇺🇸

A post shared by Bubby's (@bubbys) on

Uživaj istovremeno u kavi i jogurtu 

Kava? Dobro. Jogurt? Isto dobro. Zajedno su ovo dvoje nezaustavljivi. U blender stavi jutarnju kavu (malo ohlađenu) i jogurt po izboru. Pomiješaj i dobit ćeš najbolji frappe/ smoothie/genijalan napitak za doručak ikad. Molim!  

Možda vas zanima Što bismo trebale jesti na prazan želudac – a što nikako nije preporučljivo Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Shutterstock/instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    ovaj frappe sam probao kava i jogurt odlično h vala