Life&style
Met Gala 2023.

Bliži se Met Gala - otkrivamo plaćaju li zvijezde ulaznicu, je li novac garancija da će ući i tko plaća svu tu odjeću

Kao i svakog prvog ponedjeljak u svibnju, i ove godine se održava Met Gala. Svečani događaj na kojem prisustvuju brojne poznate osobe i pritom se prikupljaja novac za Metropiliten muzej u New Yorku. Iza najsvečanije večere na svijetu stoji Anna Wintour, dugogodišnja urednica američkog časopisa Vogue. Met Gala se uvijek odvija paralelno s određenom izložbom, iz koje proizlazi i dress code. Ove godine je riječ o izložbi 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion' Instituta za kostime Muzeja Metropolitan, a dress code je 'The Garden of Time' iliti 'Vrt vremena'.

Anna Wintour i Andrew Bolton | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Anna Wintour i Andrew Bolton

Koliko košta ulaznica!? I tko ju može kupiti?

Nažalost ne. Met Gala događaj je na koji se može doći samo uz pozivnicu, a Anna Wintour je zadužena za popis uzvanika. Wintour ima ovlasti do te mjere da čak i ako dizajner ili brend iskrca ogroman novac i zakupi cijeli stol, Anna i dalje određuje koje ljude može pozvati. Prošle godine su se ulaznice navodno prodavale po cijeni od 50.000 dolara komad, a oni koji su htjeli kupiti cijeli stol, morali su potrošiti 300.000 dolara. Ali uz ulaznicu dolazi mnoštvo pogodnosti, poput ranog razgledavanja muzejske izložbe, koktela, večere i pristupa najekskluzivnijoj zabavi u godini.

Ulaznice za svečanost Met Gala 2023. bile su skuplje nego ikad prije, zbog čega su neki redovni donatori muzeja navodno odustali.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Dua Lipa

 

Tko plaća sve te lude kreacije?

Još 2012. godine, Page Six je izvijestio da je Kate Upton platila 25.000 dolara kako bi prisustvovala Met Gali, ali obično će dizajneri ili brendovi otkupiti cijeli stol i pozvati slavne osobe kao svoje goste - najčešće one koji nose njihove kreacije.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia; Jared Leto

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

A plaćaju li slavne osobe odjeću koju nose? Poznati gosti često s dizajnerima osmišljavaju svoje modne kombinacije (ili izvlače one iz arhive), ali to ne plaćaju. S obzirom na to da je riječ o posebnom događaju i da će o njihovim modnim kombinacijama pričati cijeli svijet, slavne osobe besplatno dobivaju odjeću u kojoj će prošetati crvenim tepihom.

Met Gala 2023. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Kim Kardashian
Iako se svi s pozivnicom mogu pojaviti na crvenom tepihu, samo zvijezde s A-liste dobivaju pozornost fotografa i odrađuju intervjue. Ipak, to ne znači da ne postoji mogućnost da se bilo tko istakne ukoliko ima zanimljivu modnu kombinaciju. Na ovom događaju sve vrvi od poznatih osoba pa svi oni koji "upadnu" na popis ovakvu večer trebaju pametno iskoristiti. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia; Janelle Monae

  Met Gala 2023. Možda vas zanima Tema za Met Galu 2024. je objavljena i u fokus će staviti arhivsku modu Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0