Moda
Jennifer Lopez

Napokon je poznat strogi dress code: Ovogodišnja Met Gala postaje najekskluzivnija vrtna zabava na svijetu

  • Vogue je napokon objavio najiščekivaniji dress code godine, onaj za Met Galu koja će se održati 6. svibnja
  • Ovogodišnju temu 'The Garden of Time' uzvanici će imati priliku interpretirati vrlo doslovno, kroz bajkovite cvjetne kreacije, ali i nešto slobodnije, inspirirani konceptom vremena i prolaznosti te utopijskim svijetom iz priče koja je temu i inspirirala
  • Osim što je predstavljen dress code čije interpretacije jedva čekamo vidjeti, napokon su predstavljeni i domaćini, a još uvijek nije poznato tko će glazbenim nastupom uveličati najvažnije modno događanje godine

Ovogodišnja Met Gala bit će, kako se čini, vrtna zabava. Vogue je sinoć objavio da će se ovogodišnja gala koja će se održati 6. svibnja poklapati s izložbom 'Sleeping Beauties: Reawakening Fashion' Instituta za kostime Muzeja Metropolitan, a ovom je prilikom napokon otkriven i dress code - 'The Garden of Time' iliti vrt vremena.

Temu će, dakako, uzvanici imati priliku interpretirati vrlo doslovno, kroz bajkovite cvjetne kreacije na račun kojih su bespućima  interneta već krenule kolati razne šale, što u vidu fotomontaža slavnih uzvanika kako ih trolovi na ovogodišnjoj Met Gali zamišljaju, što u vidu prisjećanja na sada već kultnu scenu s Mirandom Priestly iz filma 'Vrag nosi Pradu' - “Cvijeće? U proljeće? Neviđeno!”.

via GIPHY

Dakako, uzvanici će imati slobodu opredijeliti se i za nešto manje doslovne toalete i odabrati one koje su više usmjerene na sam koncept vremena i prolaznosti, ali i na slavljenje sinergije prirode i umjetnosti, inspirirani pričom J.G. Ballarda 'The Garden of Time', a koja je vrlo očita inspiracija ovogodišnje teme. Priča je to o paru, grofu i grofici, koji žive daleko od civilizacije u predivnoj vili iz koje puca pogled na veličanstven vrt prepun kristalnog cvijeća. Kako bi u svom raju živjeli što duže, usporavaju vrijeme branjem jednog cvijeta svakog dana, no u konačnici se dogodi ono što nam je jasno da je neizbježno - vrt je uništen, a vrijeme je, iako nešto sporije, otišlo u nepovrat.

Možda vas zanima Objavljena je tema Met Gale 2024. - već se veselimo novim ekstravagantnim kreacijama Rubrika Moda Moda

Osim što je predstavljen dress code čije interpretacije jedva čekamo vidjeti, napokon su predstavljeni i domaćini, a ta je čast ove godine dodijeljena Zendayji, Jennifer Lopez, Bad Bunnyju i Chrisu Hemsworthu. Za razliku od ostalih troje, Chrisu će ovo biti prvo prisustvovanje Met Gali, a čim je primio pozivnicu, na svojem se Instagramu našalio pitanjem ima li mu tko posuditi kakav outfit u skladu s temom.

Tko će svojim glazbenim nastupom uveličati najvažnije modno događanje godine još uvijek nije poznato jer je to informacija koja se redovito čuva u strogoj tajnosti, no znamo da to neće biti Lizzo koja je tu čast imala prošle godine. 

Dua Lipa Možda vas zanima Dijamant od 100 karata koji je Dua Lipa nosila na Met Gali hommage je najpoznatijem komadu nakita u povijesti Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia

Komentari 0