Life&style

Artisan pekarnica Kukuriku samo što nije otvorila vrata u Mesničkoj: Domagoj Kordić otkrio je detalje

  • Ovih smo dana snimili da nam se u Mesničkoj na broju 3 sprema nešto novo pa smo se bacili na istraživanje
  • Našem oduševljenju nije bilo kraja kada smo doznali da ni manje ni više no još jedan Kukuriku predvođen vlasnikom Domagojem Kordićem
  • Čim je prošle godine otvorio svoju prvu artisan pekarnicu, Domagoj je mnoge, uključujući i nas, već na prvi zalogaj osvojio slanim i slatkim proizvodima pa nas silno veseli mogućnost kupnje istih i u centru grada

Prolazeći kroz zagrebačku Mesničku ulicu, nismo mogli ne primijetiti radove koji su u tijeku, a koji su nas natjerali da zadovoljimo znatiželju i malo podrobnije istražimo kakva nas ovdje nova priča očekuje. Moramo priznati da našem oduševljenju nije bilo kraja kada smo doznali da u Mesničku na broj 3 stiže ni manje ni više no još jedan Kukuriku na čelu s vlasnikom Domagojem Kordićem, glavom, bradom i brašnjavim rukama.

 | Autor: Instagram @kukuriku_artisanbakery Instagram @kukuriku_artisanbakery Foto: Instagram @kukuriku_artisanbakery

Jedna od omiljenih artisan pekarnica u gradu do sada je postojala isključivo na Savskoj cesti, na broju 156, tik uz dvorište u kojem se smjestio Vintage Industrial, a iznimno nas veseli što ćemo uskoro omiljene sourdough kruhove, focaccie, ali i prefine slatke zalogaje imati prilike kupovati i u centru grada.

Možda vas zanima Isprobali smo slatku i slanu ponudu artisan Kukuriku pekarnice i ovo su proizvodi koji su nas oduševili! Rubrika Life&style Life&style

Čim je prošle godine otvorio prvu artisan pekarnicu, Domagoj je mnoge, uključujući i nas, na prvi zalogaj osvojio slanim i slatkim proizvodima, a kako nam je priznao, otvaranje lokacije u centru došlo je nekako prirodno jer su si, kaže, u Savskoj dali vremena da poslože proizvodnju i dovedu kvalitetu na razinu s kojom su čak i oni zadovoljni, iako, smije se, zapravo nisu nikad zadovoljni.

 | Autor: Instagram @kukuriku_artisanbakery Instagram @kukuriku_artisanbakery Foto: Instagram @kukuriku_artisanbakery

“Centar definitivno ima svoje čari i posebnu publiku i želja nam je bila naše prirodne kruhove, kroasane, sendviče i ostale proizvode predstaviti na tako specifičnoj lokaciji. Iskreno, iznenadilo nas je koliko nas je kupaca tražilo u ovih godinu dana da dođemo u centar i oni su na neki način 'krivi' što zaista i dolazimo u Mesničku”, priznaje.

Možda vas zanima Proof 33: Osim Janjinih krafni, u ovoj street food oazi sada nas čekaju i najukusnije cimet rolice Rubrika Life&style Life&style

Zanimalo nas je, naravno, i očekuju li nas na novoj lokaciji i neki novi okusi i proizvodi. “Ponuda će na obje lokacije biti gotovo identična i ne planiramo za centar raditi poseban/drukčiji koncept - artisan pekarstvo je srž našeg poslovanja i jedina nam je želja približiti našu kreativnost i strast prema pekarstvu publici koja traži upravo to”, kaže nam Domagoj te dodaje: “Poštujemo rad svih kolega na 'craft' sceni i Zagreb se stvarno može pohvaliti izuzetno jakom ponudom. Mi vjerujemo da ćemo stvoriti publiku koja prefirira Kukuriku i naš osobni stil.”

 | Autor: Instagram @kukuriku_artisanbakery Instagram @kukuriku_artisanbakery Foto: Instagram @kukuriku_artisanbakery

Ako se nas pita, svoju publiku imaju već odavno, a uopće ne sumnjamo da će ona narasti s novom adresom kada okupi sve one kojima je Savska možda prečesto izvan ruke i koji se uglavnom, što zbog privatnih, što zbog poslovnih obaveza, muvaju po centru grada. Točan datum otvaranja još uvijek skriva velom misterije, no njegov nam odgovor 'Uuuuuskoro' daje naslutiti da su, vrlo vjerojatno, tek dani u pitanju. Kad god bilo, jedva čekamo!

Photo: Instagram @nikavojvodic

Komentari 0