Life&style

Fini zalogaji u predivnom ambijentu: 'Boogie Lab' je novi omiljeni zagrebački kutak za sve hedoniste

  • Zagreb je postao bogatiji za vrlo privlačno novo mjesto za fini zalogaj i omiljeni napitak u divnom ambijentu
  • Boogie Lab je craft pekarna, bistro i bar u jednom, a smješten je u Ulici kneza Borne na broju 26, u sklopu kompleksa Park kneževa
  • Vlasnici su Mladen Vidović, čovjek s dugogodišnjim iskustvom rada u ugostiteljstvu, te Karlo Vulin, kojeg šira javnost poznaje kao lice koje stoji iza zadarske popularne pekarnice Kroštule

Od 7 ujutro do ponoći, svakog dana, uz probrane zalogaje i omiljena pića i napitke, u novootvorenom Boogie Labu očekuju te i lagane note disca, soula, funka i bluesa. Prvo što će te oduševiti kad uđeš u Boogie Lab je predivan interijer iza kojeg stoje arhitektice Mia Petričević i Kristina Volf. Prostor ima oko 450 kvadratnih metara sa čak 150 sjedećih mjesta. Cijeli koncept mjesta možda najbolje opisuje slogan ‘sunshine, moonlight, good times’ preuzet od refrena pjesme 'Blame It on the Boogie' grupe 'The Jackson 5', a koji se u vidu neonskog natpisa možeš vidjeti na zidu lokala. 

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

 | Autor: Instagram Instagram

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

Meni Boogie Laba koncipiran je prema dobu dana. Naime, od 9 do podneva nudi se brunch meni, koji se sastoji od jela kao što su shakshouka (10 eura), eggs Benedict (9 eura), engleski doručak (9 eura), Boogie brekkie (11 eura – domaći pršut, kuhana šunka, polutvrdi kozji sir, domaća basa, kiselo jaje, domaći maslac, pečene rajčice, kiselo povrće te njihov sourdough kruh), kao i granola (6 eura).

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

Za ručak, koji u Boogie Labu traje od podneva do 18 sati, poslužuju se jela kao što su dnevna juha i prateći sendvič (10 eura), fermentirani cavatelli s raguom (10 eura), ravioli s pečenom bučom i pestom od bosiljka (9 eura), piletina s mlincima (pileći batak i zabatak s domaćim fermentiranim mlincima, 11 eura), juneći mišić (12 eura), ribollita (9 eura), Cezar salata (11 eura), veggie bowl s falafelom iz Laba (9 eura) te protein donburri (11 eura). Nakon ručka za desert možeš naručiti millefoglie za 6 eura ili se zasladiti nekim od slatkih peciva iz Boogie Laba.

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

Moonlight, to jest večera, koja traje od 18 do 23 sata, obuhvaća ponudu tapas jela i razne pizze. Cijena pizza i tapasa kreću se od devet do 16 eura, a ponuda će zadovoljit svako nepce. 

 | Autor: Boogie Lab: Filip Popović Boogie Lab: Filip Popović

Bogogie lab poseban je također po tome što se proizvodi koji su višak ne bacaju, nego se kasnije pretvaraju u neke nove proizvode dodane vrijednosti, a to nisu tek krušne mrvice, nego puno složeniji proizvodi. Dakle, sve što ostane se ponovno kuha, fermentira, ugušćuje pa se tako, primjerice, dobiva umak kojim se začinjavaju jela. 

Petkom i subotom će u lokalu gostovati razni DJ-i, pa ne sumnjamo kako će Boogie Lab ubrzo postati jedno od omiljenijih mjesta za fino iće i piće, ali i dobru zabavu i glazbu u Zagrebu. 

Photo: Boogie Lab: Filip Popović

Komentari 0