Life&style

Ana nije mogla pronaći savršeni dnevnik, pa si ga je napravila. Njezin brend Rainbow Duga nas je oduševio!

  • Rainbow Duga domaći je brend koji nas je oduševio dnevnicima za mentalnu higijenu
  • U ponudi brenda trenutačno se mogu pronaći četiri dnevnika: 'Dnevnik za mentalno zdravlje', 'Antistres dnevnik', 'Dnevnik za parove - Mi: 30 dana ljubavi' te 'Dnevnik za djecu - osjećajnik'
  • Ana Buljan koja stoji iza brenda otkrila nam je kako je uopće sve krenulo te što nam novoga priprema

Svatko od nas je barem jednom zamislio i poželio nešto što u konačnici nije uspio pronaći na tržištu. Velika većina ljudi u tom slučaju jednostavno odustane od beskonačne potrage i zadovolji se 'najbližom' postojećom opcijom, no oni najkreativniji nerijetko uzmu stvar u svoje ruke i jednostavno naprave to nešto što zadovoljava sve njihove želje i potrebe.

Jedna od njih je i Ana Buljan koja je još od malih nogu bila zaljubljena u sve vezano uz pisaće potrepštine. Dok su neki sanjali o barbikama, legićima i ostalim igračkama, nju su veselili školski pribor, bilježnice, planeri, rokovnici i mape. Kao djetetu joj je, kaže, odlazak u knjižnicu ili papirnicu bio bolji od odlaska u Gardaland, a svake je godine s nestrpljenjem jedva čekala rujan i opremanje za novu školsku godinu.

 | Autor: Instagram @teta.logopedica Instagram @teta.logopedica

Možda vas zanima 'Naše malo misto' na šalicama i tanjurima: Najšarmantnije kolekcije keramike inspirirane Dalmacijom Rubrika Life&style Life&style

Od dnevnika u običnoj bilježnici do...

Situacija se nije puno promijenila ni u tinejdžerskoj i odrasloj dobi pa je s vremenom postala pravi kolekcionar bilježnica i planera. Jedino što ju je silno živciralo je što nije uspijevala pronaći dnevnik baš kakav je htjela i zamislila pa ga je jednostavno napravila sama. Prije otprilike dvije godine dnevnik je vodila u običnoj bilježnici, a kako je krenula na kognitivno-bihevioralnu terapiju, u njega je uvrštavala i vježbe i zadatke koje joj je sugerirala terapeutkinja. One su se, kaže, uglavnom odnosile na analizu misli i osjećaja, praćenje 'simptoma' i bilježenje napretka, a uz terapiju je i samostalno puno proučavala KBT i otkrivala brojne druge vježbe kojima se mogla posvetiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ella :) (@knjiskirecenzeraj)

Budući joj se ovakav format vođenja dnevnika (klasični dnevnik + bullet journaling + vježbe iz KBT-a) jako svidio, odlučila je lijepo ga formatirati za print kako bi ga mogla isprintati i urednije voditi. Usput je ilustrirala i naslovnicu, čisto da bi sam dnevnik bio ljepši i 'pozivao' na pisanje, te ga je tako pripremljenog poslala na tisak u mekom uvezu, za osobno korištenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rainbow Duga (@rainbow.duga)

Pisanje i mentalno zdravlje

"Kada je stigao, vidjela sam da je ispao stvarno super, a kako su svi kojima sam ga pokazala rekli da ga moram staviti u prodaju, to sam i učinila. Napravila sam Instagram Rainbow Duga i cijela priča je od starta odmah dobila pozitivne reakcije i puuuuno podrške.
Uz svoj stalni posao, vođenje dnevnika i vođenje Instagram profila, radila sam i na novim dnevnicima i idejama i temeljito učila o KBT-u, ACT-u (Acceptance and Commitment Therapy), NLP-u (neurolingvističko programiranje), mindfulnessu, bullet journalingu i drugim metodama rada na mentalnom zdravlju i učila kako se te metode najbolje uklapaju u pisanje. Posao se malo po malo odlično razvio i ispostavilo se i da je to, osim što su se ljudima jako sviđali dnevnici, bio proizvod koji je očito bio jako potreban javnosti", zaključuje.

 | Autor: Instagram @rainbow.duga Instagram @rainbow.duga

Možda vas zanima 'U planine' je predivno ilustrirani dnevnik kojemu neće odoljeti niti jedan zaljubljenik u planinarenje Rubrika Life&style Life&style

Četiri Anina dnevnika

U ponudi brenda danas se mogu pronaći četiri dnevnika: 'Dnevnik za mentalno zdravlje' zamišljen kao kreativno-interaktivna bilježnica za pet tjedana vođenog pisanja dnevnika; 'Antistres dnevnik' koji sadrži vježbe prakticiranja zahvalnosti, mindfulnessa, kognitivno-bihevioralnog pristupa i bullet journalinga; 'Dnevnik za parove - Mi: 30 dana ljubavi' sa stranicama za pisanje dnevnika i  30 aktivnosti za zbližavanje, zabavu i zajednički rad na odnosu te 'Dnevnik za djecu - osjećajnik', sa stranicama za istraživanje osjećaja, onima za istraživanje straha, hrabrosti, ljutnje i tajni te onima za samostalno crtanje. Za one kojima je pak sve digitalno draže od analognog, u webshopu se može kupiti i digitalne verzije dnevnika.

 | Autor: Instagram @rainbow.duga Instagram @rainbow.duga

Zbog cijele je priče napustila svoj bivši posao i sa sestrom pokrenula full-time biznis, a priznaje da i dalje najviše uživa u dizajniranju, vizualiziranju i ilustriranju metoda iz KBT-a, ali i drugih pristupa te crtanju. Za to, iskrena je, ima sve manje vremena uz druge poslovne obaveze, ali se trudi pronaći što više vremena za sve one aktivnosti koje najviše voli. Što se budućnosti tiče, ona i seka nadaju se sudjelovanju na ovogodišnjem Interliberu, a otkriva mi i da su već osmislile i novi planer, i to ne obični nego rainbowdugasti,  naravno.

Photo: Instagram @rainbow.duga

Komentari 0