Life&style

Ako želiš savršeni ljetni dekolte, isprobaj ove provjerene savjete

  • Da se muškarce pita, cijele godine bismo mogle pokazivati dekolte.
  • No, u našem slučaju pod lijepim dekolteom smatramo lijepu kožu
  • Odustani od naglog mršavljenja, to može loše završiti po tvoj dekolte

Samo jedna riječ, a toliko različitih konotacija - dekolte. Na spomen lijepog dekoltea snažnije polovice će vjerojatno pomisliti na bujno poprsje upakirano u minijaturan ili rastvoren topić, no ženama je ipak bitnija njegovana i lijepa koža… Zato smo skupile nekoliko malih, ali dobrih savjeta kako njegovati kožu vrata i poprsja kako bi svaka ljetna košulja ili haljina stajala kao salivena.

 

A post shared by Solid & Striped (@solidandstriped) on


1. Dobar odabir grudnjaka - ako si vlasnica renesansnih grudi, zaboravi na male čipkaste grudnjake. Svakodnevna, dobra potpora je nužna, zato odaberi kvalitetan grudnjak s dobrom potporom. Ako imaš manje grudi, odličan su izbor podstavljeni grudnjaci bez žice, kao stvoreni za ljeto! A što za trening? Nužno je nositi top koji ima barem srednju potpornu jačinu jer kod dekolta ligamenti brže pucaju, te na taj način grudi gube elastičnost.

Možda vas zanima Male grudi, obješene, nejednake... 6 grudnjaka za 6 različitih tipova grudi Rubrika Moda Moda

2. Tuširanje u vodi umjerene topline - iako bismo po ljeti najradije bacile kantu hladne vode po sebi, a zimi se grijale u vrućoj vodi, ispada da ništa od toga nije dobro za naš dekolte. Optimalna je umjerena temperatura vode, jer vruća voda smanjuje elastičnost kože, dok hladna može biti šokantna za gornji sloj kože.

 

A post shared by R O C K Y (@rocky_barnes) on

3. Ne zaboravi piling - važno je odstraniti odumrle stanice kože, a naš najveći organ se dobrim pilingom regenerira. Za osjetljivu kožu vrata, dekoltea, ramena, pa i lica najbolje je koristiti piling sa sitnim granulama pa je naš izbor piling od kave ili smeđeg šećera. 

4. Održavaj kilažu - ne mislimo to samo zbog zdravlja, nego i zbog ljepote kože. Kao što se intenzivnim mršavljenjem koža ne stigne na brzinu regenerirati te ostane višak kože zbog gubitka masnoće, naglim jačnjem koža postaje sklonija pucanju, pa nisu rijetkost strije kod grudi. No, to su realne životne situacije (u trudnoći), pa je bitno na vrijeme kožu mazati uljima koja ublažavaju nastanak strija.

 | Autor:

5. Pripazi na opasnost sunčevih zraka - ne moramo posebno ponavljati koliko je bitno čuvati kožu od štetnog Sunčevog utjecaja. Zbor pretjeranog crvenila kože ona gubi elastičnost, smanjuje se razina kolagena, pa koža postaje manje elastične. Zato je moguće da sam dekolte izgleda znatno starije od lica. No, ponekad nije dovoljno samo držati se hlada i nanositi kremu za sunčanje. 

6. Konturiranje - Sve nas je Kim Kardashian već naučila. Tamna crta ovdje, potez highligherom ondje, i dekolte je u trenu (barem vizualno) bogatiji!

Možda vas zanima Zar postoje savršene grudi? Velika anketa otkrila je kako izgledaju Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0